15 APRILIE – CUPTORUL CREDINțEI

0
51

– “Dumnezeul nostru, căruia îi slujim, poate să ne scoată din cuptorul aprins “¦ Și chiar de nu ne va scoate”¦” (Daniel 3:17 18) –

In fața cuptorului aprins, cei trei tineri iudei au refuzat să-și compromită credința sau să-și schimbe comportamentul. Ei i-au spus împăratului: “Dumnezeul nostru “¦ poate să ne scoată din cuptorul aprins, și ne va scoate din mâna ta, împărate. Și chiar de nu ne va scoate, să știi, împărate, că nu vom sluji dumnezeilor tăi”. Prin aceste cuvinte “chiar de nu ne va scoate” ei au urcat o treaptă în credința lor. Ei știau că Dumnezeu poate împiedica lucrul acesta, dar nu și că planul Lui necesita acest lucru în acea situație anume. Dar ei au preferat să moară decât să-L nege sau să-L dezamăgească. Trebuie să înțelegi un lucru: Dumnezeu te poate scoate din situ­ația în care te găsești sau te poate duce prin ea. Când te lasă acolo mai mult decât ți-ar plăcea să stai, El îți dezvoltă credința.

Credința formată în cuptor este moartă față de îndoială și oarbă la imposibilitate. Ea crește prin norii amenințători și se sprijină pe Cel ce are toată puterea în cer și pe pământ. Ea face ca împrejurările să fie suportabile și viitorul să fie plin de speranță. Credința din cuptor crede că dacă trebuie într-adevăr să treci prin foc, Dumnezeu va merge cu tine. Ascultă cuvintele unui împărat păgân care a fost martorul acestor lucruri: “eu văd patru oameni umblând slobozi în mijlocul focului, și nevătămați; și chipul celui de-al patrulea seamănă cu al unui fiu de dumnezei!” (Daniel 3:25). Credința din cuptor te face să fii la fel de liber în focul încercării cum erai în afara lui. Mai mult, când prietenii tăi îl văd pe Domnul acolo cu tine, lucrul acesta îi va convinge așa cum nimic altceva nu o poate face.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.