14 Ianuarie

0
48

..” Isus..S-a sculat de la masa, S-a desbracat de hainele lui, a luat un stergar si S-a încins cu el. Apoi a turnat apa într-un lighean si a început sa spele picioarele ucenicilor, si sa le stearga cu stergarul cu care era încins ” Ioan 13:4-5

Pastorul primei biserici prezbiteriene din Pittsburgh, Bruce Thilemann, a prezentat o conversatie pe care a avut-o odata cu un slujitor laic. Voi predicatorii vorbiti atît de mult despre darnicie, a spus enoriasul, dar cînd trebuie sa aplicati ceea ce spuneti , aplicati ” teologia ligheanului ”

Auzind aceasta remarca , Thilemann , l-a întrebat : ” Ce înseamna aceasta teologie a ligheanului ?

Enoriasul i-a raspuns : ” aduceti-va aminte ceea ce afacut Pilat, atunci cînd trebuia sa ia o decizie cu privire la Domnul Isus. El a cerut un lighean în care si-a spalat mîinile. Domnul Isus însa , cu o noapte înainte ca sa fie arestat , judecat si crucificat, a luat un lighean si în umilinta , a spalat picioarele ucenicilor. Aceasta-i teologia ligheanului !

Pilat era un om ambitios. Atunci cînd a trebuit sa ia o decizie n-a vrut sa-si riste pozitia si nici sa-si sacrifice averea. A cerut un lighean si spalîndu-si mîinile, a vrut sa scape de orice responsabilitate. Domnul Isus era atît de aproape de sfîrsitul slujirii Sale, dar cu toate acestea a cerut un lighean si a spalat picioarele celor ce nu meritau si chiar a celui ce era pregatit sa-L vînda . El a fost gata sa se sacrifice păe Sine, ca sa împlineasca nevoile celor din jur !

Cu cine dintre cei mentionati te asemeni ? Ce lighean folosesti atunci cînd trebuie sa ramîi de partea adevarului , sau cînd ti se crere sa te angajezi în slujire ?
Foloseste acelasi leghean ca Domnul Isus si slujirea ta va fi rasplatita !

Rug. Doamne Isuse ; îti multumesc ca m-ai slujit spalînd vina pacatului meu , dar nu cu apa ci cu însusi sîngele Tau . Ajuta-ma sa pot si eu sa folosesc acelasi lighean .Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.