14 octombrie

1
41

“Pe Cel Atotputernic nu-L putem ajunge, caci este mare în tarie, dar dreptul si dreptatea deplina El nu le frînge. De aceea oamenii trebuie sa se teama de El; El nu-si îndreapta privirile spre cei ce se cred întelepti.” Iov 37:23-24

Cînd ma aflu în orasele mari, admir adeseori maretele zgîrie nori. Sunt atît de mari si puternice si stau în fata mea, iar eu sînt atît de mic pe trotuar.

Însa, atunci cînd zbor cu avionul deasupra unui mare oras plin de zgîrie nori, am o cu totul alta viziune. Chiar daca aceste imense cladiri sînt deasupra noastra atunci cînd le privim de jos, ele par niste boabe mici de nisip atunci cînd le privim de la înaltimi de peste 30.000 de metri.

Dumnezeu priveste la toate eforturile oamenilor de a-L impresiona ca la niste boabe minuscule de nisip, desi noi avem impresia ca sîntem destul de buni. Un bun exemplu în acest sens este Turnul Babel din Geneza, capitolul 11. Se poate ca aceasta constructie sa-i fi impresionat pe constructorii ei, în efortul lor zadarnic de a ajunge la Dumnezeu, dar pentru pentru Dumnezeu tot ceea ce ei au facut n-a fost decîta un mic strop.

Întelepciunea noastra e mica în fata lui Dumnezeu. El nu se lasa impresionat nici chiar de cele mai mari eforturi depuse de noi pentru a-L multumi prin propriile puteri.

Dumnezeu vrea altceva. El vrea sa ne încredem în El, nu în noi însine sau în munca noastra. De aceea, trebuie sa privim toate lucrurileprin “ochii lui Dumnezeu” atunci cînd vine vorba de eforturile personale de a ajunge la El, pentru ca tot ceea ce întreprindem pe cont propriu nu atinge niciodata standardele lui Dumnezeu.

Daca îti traiesti viata încercînd sa-l impresionezi pe Dumnezeu, opreste-te. Fa-ti un scop al vietii tale sa te supui puterii, judecatii si dreptatii Sale.

DUMNEZEU NU ESTE IMPRESIONAT NICI MACAR DE CELE MAI MARI EFORTURI PERSONALE PE CARE LE DEPUNEM PENTRU A AJUNGE LA EL.

1 COMENTARIU

  1. oare ce-l impresioneaza pe Dumnezeu? Ce il face sa zambeasca? ce il multumeste?

    Toti oamenii au fost protejati de El cand si-a aratat Slava. Ce puternic Domn avem… si-a lasat Slava Lui si s-a facut asemeni noua ca sa ne arate drumul inapoi spre Casa.
    Noi ce am putea sa-i dam…Doar pacatele noatre, mandria noastra, tot ce este lumesc …
    Totul ii apartine… noi ii apartinem… El este totul totului tot. Cat de greu ajungem sa ne odihnim in El.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.