14 Noiembrie

1
39

“Dupa o bucata de vreme, Cain a adus Domnului o jertfa de mîncare din roadele pamîntului. Abel a adus si el o jertfa de mîncare din oile întîi nascute ale turmei lui si din grasimea lor. Domnul a privit cu placere spre Abel si spre jertfa lui; dar spre Cain si spre jertfa lui, n-a privit cu placere. Cain s-a mîniat foarte tare, si i s-a posomorît fata.” Geneza 4: 3-5

Un lucru pe care l-am observat este ca desi lumea în care traim a dobîndit o multitudine de lucruri noi si avansate, ea este în continuare un loc al razboiului si nu al pacii.

Natiunile lumii sînt într-un conflict continuu, la fel si oamenii.

Te-ai întrebat vreodata de ce azi mai mult ca oricînd este atîta terorism si violenta în lume? Si de ce aceasta stare creste cu fiecare zi? Raspunsul la aceste întrebari este unul foarte simplu: violenta este o dovada a naturii pacatoase a omului, natura ce a dobîndit-o prin Pacatul lui Adam si al Evei.

Impactul pe care l-a avut pacatul este evident în comportamentul lui Cain, care l-a ucis cu atîta violenta pe Abel. Chiar si astazi, dupa atîtea milenii de istorie, înca avem de-a face cu pacatul si cu violenta.

Motivul pentru care nu a avut loc nicio schimbare în lume trebuie sa fie gasit în adîncul inimii omului. Am mostenit cu totii natura pacatoasa a lui Adam si avem o predispozitie de a înfaptui acte de violenta, chiar si numai prin vorbirea noastra.

Aceasta situatie explica si de ce religia nu este îndeajuns pentru rezolvarea acestei probleme. Religia se bazeaza pe o serie de reguli si traditii, desemnate în scopul de a-i ajuta pe cei pacatosi sa aiba un comportament mai bun. Religia nu poate schimba însa inima unei persoane si nici preveni manifestareanaturii lui apacatoase.

Salvarea din pacat si impactul acestuia asupra vietii noastre pot fi dobîndite numai printr-o relatie personala cu Dumnezeu, prin Fiul Sau, Domnul Isus Hristos -o relatie ce implica si o schimbare radicala a inimii.

Pacatul reprezinta si astazi o problema la fel de importanta ca în vremea lui Adam si a Evei si copiilor lor. Si exista o singura vindecare: o schimbare totala a inimii, prin iertare si mîntuire prin Domnul Isus.

Asa ca, sa nu fii surprins de violenta din lumea de azi. Ea reprezinta expresia naturii pacatoase a omului, asa cum a fost si in cazul lui Cain si al lui Abel.

MIEZUL PROBLEMEI PACATULUI SE GASESTE ÎN NATURA PACATOASA A INIMII NOASTRE.

1 COMENTARIU

  1. In fata mortii singura problema este pacatul iertat sau neiertat… asta simti cand stai in fata vesniciei (cel putin asa am vazut eu)
    Dumnezeu a coborat intr-o astfel de lume (descrisa mai sus)… si a fost zdrobit si s-a rugat pentru oameni: Tata iarta-i ca nu stiu ce fac!…

    Ne gandim la talharul de pe cruce, un om lipsit de religiozitate, care nu a facut nimic bun in fata oamenilor si a lui Dumnezeu… asezat pe cruce pentru relele facute… primeste iertarea.
    Nu pentru faptele noastre bune suntem noi iertati, ci pentru ca vrem in CER alaturi de Isus pe baza jertfei curate de la Golgota si ne recunoastem neputinta de a fi curati prin propria noastra putere.

    Daca avem zile de la Domnul Isus este pentru a ne apropia de El si pentru a ajunge asemeni unor copii ca sa putem ajunge sus. Luam lectii de la copii daca vrem sa fim in RAI 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.