14 Mai-EȘTI TU UN ȘTEFAN? (3)

0
36

“Alegeți”¦ bărbați”¦ plini”¦ de înțelepciune”  (Faptele Apostolilor 6:3)

O altă calitate pe care o avea Ștefan ca lider a fost: înțelepciunea. “Alegeți”¦ bărbați”¦ plini”¦ de înțelepciune” (v. 3) Charles Spurgeon a spus: “Înțelepciunea este utilizarea corectă a cunoștințelor”. Poți avea o minte plină de cunoștințe, dar dacă nu ai înțelepciunea de a le folosi în mod corespunzător, nu-i poți conduce pe oameni. Așa cum un râu nu se ridică mai sus de izvorul său, o organizație nu se poate ridica mai sus decât conducătorul ei. Dr John Maxwell numește acest lucru “legea capacului”.

În cartea sa, “Cele 21 de legi neschimbătoare ale lidershipului”, el scrie: “Abilitatea de a fi lider este capacul care determină nivelul de eficiență al cuiva. Cu cât abilitatea cuiva de a conduce este mai scăzută, cu atât mai jos va fi capacul potențialului său. Cu cât mai mare e capacitatea de a fi lider, cu atât mai mare va fi eficiența lui. Pentru a vă da un exemplu, dacă capacitatea ta de lider este de nota opt, eficiența ta nu poate primi niciodată o notă mai mare de șapte.

Dacă ești numai de patru ca lider, eficiența ta nu va fi mai mare de trei. Abilitatea ta de a fi lider ““ la bine și la rău ““ determină întotdeauna eficiența ta și potențialul impact al organizației tale”.

Pavel i-a spus lui Timotei: “ia seama bine la citire” (1 Timotei 4:13). Cineva care nu vrea să citească e mai demn de plâns decât cineva care nu știe să citească. Diferența dintre ceea ce ești în acest moment și ceea ce vei fi peste 25 de ani va fi întotdeauna direct proporțională cu obiceiurile tale de citire, cu relațiile pe care le cultivi și cu timpul pe care îl petreci cu Dumnezeu. Firește, Ștefan a fost o alegere bună. “Cuvântul lui Dumnezeu se răspândea tot mai mult, numărul ucenicilor se înmulțea mult în Ierusalim, și o mare mulțime de preoți veneau la credință” (Faptele Apostolilor 6:7).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.