14 IULIE ONORAT. DAR NU ÎNGÂMFAT!

0
44


“Comoara aceasta o purtăm in niște vase de lut”
(2 Corinteni 4:7)

Când Dumnezeu te cheamă să faci ceva, înseamnă că ești chemat să ai un grad mai înalt de răspundere. Domnul Isus a spus: “Cui i s-a dat mult, i se va cere mult” (Luca 12:48). Dar aici ne înșelăm. Credem că cei care au fost chemați, nu au fost făcuți din același aluat cu ceilalți. Greșit! Doar pentru că cineva se roagă cu putere și că explică cuvântul lui Dumnezeu plin de pricepere nu înseamnă că nu se luptă și el în anumite domenii. Poate aceste lupte nu se văd, dar ele sunt totuși reale. Trebuie să avem grijă să facem deosebirea dintre comoară și vas. Dacă ești lider, nu lăsa pe nimeni să creadă că tu ești comoara. ține-ți eul în frâu. Pavel spune: “Comoara aceasta o purtăm”¦”, el nu a spus că noi suntem comoara!

Trebuie să recunoaștem că Dumnezeu îi folosește pe cei pe care noi nu i-am folosi, cum ar fi Rahav, care lucra în zona roșie a lerihonului. Dar când și-a pus credința în Dumnezeu, El a folosit-o pentru câștigarea bătăliei de la lerihon, apoi a inclus-o in familia lui Hristos. Dar ce spui de lefta care s-a născut dintr-o mamă necăsătorită, a fost respins de familie și a locuit într-o peșteră împreună cu o gașcă de mercenari? Dumnezeu l-a folosit pentru a scăpa poporul Israel și a devenit cel mai tânăr judecător al poporului. Nu este harul uimitor?

Dumnezeu este specialist în refacerea vaselor sparte. El ia lucrurile care nu sunt productive ““ căs­niciile care nu merg, oamenii cu “probleme” ““ și îi învață cum să fie învingători și plini de roadă în slujba Lui. Știind faptul acesta primim putere și tenacitate pentru a ne confrunta cu orice ar veni, deoarece știm că atunci când Dumnezeu își așează comoara în noi, El o apără și o face să prospere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.