14 IULIE CALCĂ PE URMELE LUI ISUS (1)

0
49

-“Ca să călcați pe urmele Lui” (1 Petru 2:21)-

Dacă dorești să calci pe urmele Domnului Isus. trebuie să reții următoarele lucruri despre El:

1) El nu a acționat niciodată în pripă. Nu a luat niciodată hotărâri ca răspuns la manevrele de presiune ale celorlalți. Negociatorii experimentați știu că așteptarea este o armă; cel care este cel mai grăbit ajunge să se aleagă cu partea slabă dintr-o afacere. Prin așteptare, se descoperă partea slabă a oricărui plan, plus motivele celor din jur. Cele mai mari greșeli se produc deseori datorită nerăbdării, așa că meditează înainte să acționezi.

2) El a știut când să lucreze și când să se odihnească.
în timpul furtunii de pe Marea Galileii, ucenicii transpirau, dar Domnul Isus dormea. În grădina Ghetsimani ucenicii dormeau, iar Domnul Isus transpira. Asta, pentru că El a știut când să lucreze și când să se odihnească.

Secretul pe care trebuie să-l inveți dacă dorești să faci voia lui Dumnezeu este să știi când să acționezi și când să te încrezi în El, care lucru merită atenția ta și care lucru trebuie lăsat în mâna lui Dumnezeu. Nimeni nu a fost mai ocupat decât Domnul Isus. Toată lumea a dorit ceva de la El. Cu cât ai mai mult succes cu atât lumea va dori ceva de la tine. Domnul Isus s-a separat pentru a primi. El a înțeles că nu poți dărui ceea ce nu ai. Munca înseamnă dăruire; odihna înseamnă primire.

Domnul Isus a înțeles acest echilibru; de aceea a realizat atât de multe lucruri în numai trei ani. Când ești odihnit gândești mai limpede, iei hotărâri mai bune, vezi viața cu ochi plini de încredere, realizezi mai multe în timp mai scurt și ceea ce clădești rezistă. Așa că oprește-te din goana nebună. Să calci pe urmele lui Isus înseamnă să fii călăuzit, nu condus!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.