14 Iulie

0
35

“Moise a răspuns poporului: “Nu vă temeți de nimic, stați pe loc, și veți vedea izbăvirea, pe care v-o va da Domnul în ziua aceasta; căci pe Egiptenii aceștia, pe care-i vedeți azi, nu-i veți mai vedea niciodată.” Ex.14:13

Ai trecut vreodata prin momente de panica? Numa refer însa la acel timp cînd ai fost speriat, frustrat sau nesigur, ci la un timp de groaza, care declansîndu-se deoadata, te-a determinat sa fugi si sa-ti cauti un loc de scapare.

Panica este o exacerbare a fricii si se întîlneste mai ales în situatii care aparent sînt imposibile. Fiindca antidotul fricii este credinta, reactia noastra ca si credinciosi în momentele ce ni se par imposibile ar trebui sa fierugaciunea, nu panica!

Aceasta nu înseamna a avea o credinta si o nadejde oarba, care sa nu mai tina cont de împrejurari, ci o credinta adevarata, care în mijlocul circumstantelor vietii se ancoreaza puternic în Hristos si în Cuvîntul Scripturii.

Cînd cei din poporul Israel au ajuns în fata Marii Rosii, iar egiptenii erau gata sa-i ajunga din urma, sînt sigur ca o mare groaza a cuprins inima fiecaruia. Ei stiau ca în cazul în care ar fi fost prinsi de egipteni, pentru ei ar fi urmat moartea, sau sclavia pentru tot restul vietii.

În acele momente de panica, Moise i-a încurajat prin cuvintele cuprinse în versetul de mai sus, cerîndu-le sa fie linistiti, sa nu se teama si sa astepte cu rabdare izbavirea lui Dumnezeu.

A raspunde cu credinta în fata provocarilor este o lectie pe care o învatam numai trecînd prin experientele si necazurile vietii, iar pe masura ce crestem în credinta, tendinta de a intra în panica se va diminua. Acest fapt ne va ajuta sa raspundem prin credinta si sa nu intram în panica, chiar si atunci cînd o încercare ar veni peste noi deodata.

Sa nu uiti niciodata ca frica si credinta nu pot coexista în inima noastra. Ci sîntem stapîniti ori de una, ori de cealalta. Desi credinta este un dar pe care îl primim de la Dumnezeu, acest dar trebuie sa creasca.

Este credinta ta în crestere? Cînd esti presat de circumstantele vietii, intri în panica sau te odihnesti în promisiunile lui Dumnezeu?

În aceasta zi te îndemn sa faci un angajament ca vei petrece mai mult timp cu Dumnezeu în rugaciune si în studierea Cuvîntului Scripturii, pentru ca în acest fel credinta ta sa creasca încît sa poti ajunge sa rezisti la orice provocare care te-ar conduce spre teama!

ÎN MOMENTELE DE PANICA, ROAGA-TE PENTRU O CREDINTA CARE SA TE AJUTE SA RAMÎI STATORNIC !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.