14 IANUARIE – CUM NE DESCOPERĂ DUMNEZEU VOIA SA

0
56

– “Nu ne ardea inima în noi”¦” (Luca 24:32) –

Uită-te la cei doi ucenici pe drumul spre Emaus și vei descoperi cum ne vorbește Dumnezeu și cum ne dă îndrumări. Ei au crezut că au văzut moartea lui Isus și așezarea Lui în mormânt. Plini de teamă și dezamăgiți, și-au făcut bagajele și au plecat, când deodată li S-a arătat Isus. Cum ne revelează Dumnezeu voia Sa? Simplitatea procesului ne poate surprinde. Mai întâi, prin ceilalți. Prima greșeală a călătorilor a fost să nu ia în seamă cuvintele tovarășilor lor ucenici. “Niște femei de ale noastre ne-au pus în uimire: ele s-au dus dis-de-dimineată la mormânt, nu l-au găsit trupul, și au venit și au spus “¦ că El este viu” (Luca 24:22-23).

Dumnezeu încă mai lucrează în felul acesta. El încă ne mai vorbește prin alții. De aceea trebuie să mergi la biserică regulat și să-ti zidești relații care te întăresc. în al doilea rând, prin Scriptură. “A început de la Moise, și de ia toti proorocii, și le-a tâlcuit, în toate Scripturile, ce era cu privire la El” (v. 27).

A doua lor greșeală a fost că nu au luat în seamă Cuvântul lui Dumnezeu și au ascultat de temerile lor. Faci și tu la fel? Dumnezeu încă mai vorbește prin Cuvântul Său; răspunsurile de care ai nevoie se găsesc în Biblie. În al treilea rând, prin dorințele din inima noastră. “Nu ne ardea inima în noi, când ne vorbea pe drum”¦”. Dumnezeu ne descoperă voia Sa prin faptul că ne pune în inimă o dorință arzătoare. Ce îti aprinde inima și îti atrage atenția? Persoanele singure? Zona centrală a orașului? Națiunile neatinse de Cuvânt? Orfanii abandonați? Orice ar fi ““ ia în seamă focul din inima ta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.