14 Februarie

1
57

” El mi-a zis: “Dumnezeul parintilor nostri te-a ales sa cunosti voia Lui, sa vezi pe cel Neprihanit, si sa auzi cuvinte din gura Lui: caci Îi vei fi martor, fata de toti oamenii pentru lucrurile, pe cari le-ai vazut si auzit.” Fapte.22:14-15

Atunci când citim epistolele Pauline, putem observa ca una dintre preocuparile majore ale apostolului, a fost sa pastreze unitatea în Biserica. Când apostolul Pavel a ajuns în Corint, atunci a fost prima data când s-a predicat Evanghelia în acest oras.

Dupa ce un grup de oameni L-a primit pe Hristos, apostolul Pavel a înfiintat prima biserica din Corint, organizând întâlniri în case.

Pentru ca a ramas în Corint aproape un an de zile, Pavel a încercat sa-i învete pe cei convertiti tot ceea ce stia despre Hristos si Evanghelie. Deoarece în acea vreme înca nu era un Nou Testament, sau Epistole, pentru informatii, noii convertiti depindeau de spusele lui Pavel.

Atâta vreme cât apostolul Pavel a fost în Corint, raspunsurile la întrebarile lor veneau imediat. Când apostolul a trebuit sa plece în alte orase, iar cei convertiti au înfiintat în Corint noi si noi biserici, pentru ca Pavel nu mai era printre ei, sa le raspunda, au început sa apara si problemele.

În acele momente membrii fondatori ai primei biserici i-au trimis lui Pavel scrisori, pentru a-i cere ajutorul.

Când a primit aceste scrisori, apostolul Pavel a tratat problemele ridicate cu o deosebita atentie. Pentru ca nu cumva sa afecteze unitatea bisericii, el ia încurajat pe noii crestini în lucrarile bune si ia corectat cu mare grija în cele gresite.

Ar fi fost usor pentru apostolul Pavel în acea situatie sa fi început o revolutie. Acest spirit n-ar fi condus însa la unitate, ci ar fi creat o si mai mare diviziune.

Daca încerci sa rezolvi conflictele cu care te întâlnesti, altfel decât în duhul dragostei, sa nu uiti ca esti deja în mare pericol.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa raspund oricarei provocari în dragoste, pentru ca sa pot lucra pentru unitate. Amin.

1 COMENTARIU

  1. In conflict trebuie sa stii sa si asculti ce vrea celalalt sa-ti zica , este nevoie de negociere , este nevoie sa se caute puncte comune si sa se porneasca discutia de acolo . Cand emotiile cresc conversatia nu mai exista.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.