14 August

1
40

“Deci, fie că mîncați, fie că beți, fie că faceți altceva: să faceți totul pentru slava lui Dumnezeu.” 1 Cor.10:31

Prin meditatia de ieri am subliniat faptul ca trupurile noastre sînt temple ale Duhului Sfînt, un loc pe care Dumnezeu l-a ales pentru a locui aici pe pamînt. Iar datorita acestui fapt, este foarte important ceea ce mîncam si cum ne întretinem sanatatea.

Prin meditatia de astazi as dori însa sa arat ca la fel de important este si felul cum ne îmbracam si cum ne împodobim trupul. Pentru a ne ajuta în acest sens, Cuvîntul lui Dumnezeu ne da un principiu general asupra modului cum ar trebui sa ne îmbracam, spunîndu-ne: “… părțile trupului, care par vrednice de mai puțină cinste, le îmbrăcăm cu mai multă podoabă. Așa că părțile mai puțin frumoase ale trupului nostru capătă mai multă frumusețe, pe când cele frumoase n-au nevoie să fie împodobite. Dumnezeu a întocmit trupul în așa fel ca să dea mai multă cinste mădularelor lipsite de cinste:” 1 Cor.12:23-24.

Aceasta înseamna a ne îmbraca în asa fel încît îmbracamintea noastra sa arate autorespect si demnitate, iar cei ce ne vad sa nu fie distrasi de ceea ce purtam, în asa masura încît sa nu mai fie atenti la ceea ce spunem sau la lucrurile pe care le facem.

La fel ca în cazul celorlalte decizii pe care le luam si decizia de a arata modestie prin lucrurile cu care ne îmbracam începe din inima. Atunci cînd alegem cu ce ne vom îmbraca în fiecare dimineata, avem în atentie de fapt efectul pe care acele haine urmeaza sa îl produca.

Crestinii care se îmbraca indecent pentru a atrage atentia celor de sex opus, au uitat ca noi trebuie sa fim placuti mai întîi lui Dumnezeu si apoi celorlati oameni.

Ceea ce punem pe noi este un concept foarte important în Sfînta Scriptura, care ne învata sa ne îmbracam cu armura lui Hristos, cu bunatatea lui Dumnezeu si cu haina neprihanirii.

Desi trupul bisericii locale a lui Hristos ar trebui sa se învesmînteze cu aceste virtuti spirituale, în acelasi timp ar trebui sa promoveze si sa sustina si standardele modestiei în îmbracaminte.

În zilele în care traim, sîntem încurajati mereu si mereu sa ne îmbracam la moda si pentrusucces. Indiferent însa cît de mari sînt aceste insistente, fiindca tot ceea ce facem, inclusiv modul în care ne îmbracam, trebuie sa îl reflecte pe Domnul, pentru un crestin a se îmbraca pentru succes înseamna în ultima instanta asigurarea ca întreaga lui garderoba îl slaveste pe Dumnezeu.

ATUNCI CÎND NE ÎMBRACAMCU MODESTIE DEVENIM O BUNA REFLECTIE A SLAVEI LUI DUMNEZEU SI O BUNA MARTURIE PENTRU DOMNUL!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.