14 August – “DEBLOCHEAZĂ-TE!” (1)

0
40

“El”¦ răsplătește pe cei ce-L caută” (Evrei 11:6)

Ai remarcat vreodată cum gheața de pe șosele aduce numeroase tamponări, cu șoferi ce ajung în șanțuri, așteptând utilajele să-i remorcheze și să-i salveze? Reacțiile sunt dintre cele mai ciudate. Unii cad pradă sentimentelor de neputință, alții devin nervoși și frustrați și exagerează situația în care se află. Dar cei înțelepți se gândesc rațional la pașii pe care îi pot face. In viață, să fii blocat nu este întotdeauna o opțiune; dar să rămâi blocat este! Veste bună: indiferent de cât timp ești blocat, atitudinea potrivită te poate face să te miști din nou. lată câteva modalități de a-ți schimba atitudinea:

1) Iertarea. Vina care apare în urma eșecului te poate imobiliza pe termen lung, dar iertarea te eliberează ““ descătușându-ți energia și creativitatea. Iertarea are două părți: mai întâi, trebuie să primești iertarea lui Dumnezeu pentru greșelile tale. Lucruri pe care le-ai făcut: trădarea, cuvinte pline de mânie, necinste, promisiuni încălcate etc. Lucruri pe care nu le-ai făcut: dragoste neexprimată, evitarea responsabilității, neglijarea unui copil, a unui părinte sau a partenerului, ascunderea adevărului.

Mărturisirea făcută din inimă aduce întotdeauna iertarea lui Dumnezeu! (1 loan 1:9). în al doilea rând, trebuie să-i ierți pe cei ce ți-au greșit ““ părinți, frați sau surori, copii, șefi, parteneri de viață, prieteni, dușmani, etc. Dezlegarea din lanțurile trecutului îți reface opțiunile pentru viitor.

2) Credința.
Când ai fost blocat mult timp, impulsul de a înainta poate părea imposibil. Duci lipsă de direcție, energie și încredere. Ce să faci? Să te pui în mișcare necesită disponibilitatea de a acționa în ciuda sentimentelor tale. Dumnezeu numește asta “credință” și El răspunde mereu la ea! “El “¦ răsplătește pe cei ce-L caută”.

Când acționezi, Dumnezeu îți va răsplăti credința ““ iar sentimentul credinței va veni în urma faptei tale!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.