14 Aprilie-DECIZIE, DISCIPLINĂ SI DETERMINARE

0
42

“Cine știe să facă bine și nu face, săvârșește un păcat!” (Iacov 4:17)

Brian Tracy spune: “Sunt atâtea lucruri bune pe care le poți face, încât abilitatea de a decide poate fi elementul critic determinant pentru ceea ce realizezi. Dacă ești ca majoritatea oamenilor, ești copleșit de lucrurile prea multe pe care le ai de făcut și de prea puținul timp pe care îl ai.

Mark Twain a glumit odată spunând.. “dacă primul lucru pe care îl faci în fiecare dimineață este să mănânci o broască, vei parcurge restul zilei știind că acesta a fost cel mai rău lucru ce ți s-a putut întâmpla! “Broasca” ta e cea mai importantă sarcină pe care o ai”¦ cea pe care ești predispus s-o tot amâni”¦ cea care ar putea avea cel mai mare impact pozitiv “¦ Trateaz-o ca pe o provocare personală “¦ rezistă tentației de a începe cu sarcina mai ușoară. Dacă o “mănânci” prima, îți va da energie și elan pentru celelalte.

Succesul este determinat de obiceiurile pe care le dezvolți. Stabilirea priorităților, depășirea tendinței de a amâna lucrurile și rezolvarea celei mai importante sarcini sunt capacități mentale și fizice ce se pot învăța prin practică și repetare, până când devin o componentă permanentă a comportamentului. Odată ce devine obicei e ușor de făcut.

Când îndeplinești o sarcină de orice mărime și importanță, primești un plus de energie. Se declanșează eliberarea de endorfină care îti dă o senzație naturală de euforie. “Impulsul” care urmează te face să te simți mai pozitiv, mai bun și mai încrezător”.Ceea ce amâni până mâine vei amâna și mâine. În plus, “cine știe să facă bine și nu face, săvârșește un păcat”.

Succesul necesită decizie, disciplină și determinare. Ia decizia, disciplinează-te până când devine un lucru automat și păstrează-ți determinarea până când devine parte a ceea ce ești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.