13 Septembrie

0
45

“Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și să ne curățească de orice nelegiuire.” 1 Ioan 1:9

Vrei să experimentezi iertarea lui Dumnezeu?

Modul cel mai potrivit pentru a porni pe drumul care duce către iertare, este prin a-ți asuma total și personal toată responsabilitatea pentru păcatele pe care le-ai săvîrșit. Nu mai da vina pe alții. Nu-ți mai acuza părinții, societatea sau pe Dumnezeu pentru problemele tale. Spune doar atît: “Doamne sînt vinovat și am nevoie de iertare!”

Așa cum ne descoperă cartea Neemia, aceasta este exact și formula pe care cei din Iuda au folosit-o pentru a dobîndi iertarea lui Dumnezeu. După ce s-au uitat înapoi la acțiunile săvîrșite, ei și-au însușit păcatele și au recunoscut că pentru ceea ce au făcut merită să fie judecați și să primească pedeapsă, nu să fie iertați.

Dar cînd s-au întors la Dumnezeu cu sinceritate, umilință și pocăință, Dumnezeu i-a iertat!
Pentru faptele pe care le-am săvîrșit și noi merităm pedeapsa lui Dumnezeu. Dar cu toate acestea putem beneficia de iertare. Pentru că Dumnezeu este în același timp atît dreptatecît și dragoste, de aceea și noi putem avea parte de har și de iertarea pe care n-o merităm.

Acest adevăr este subliniat de apostolul Ioan care ne spune că: “Dacă ne însușim responsabilitatea pentru săvîrșirea păcatelor comise și le mărturisim înaintea lui Dumnezeu, Dumnezeu ne iartă și ne curățește de orice nelegiuire”!

Ești gata ca în această zi să-ți asumi responsabilitatea față de toate faptele pe care le-ai săvîrșit și mărturisindu-ti păcatele, să-ți ceri iertare înaintea lui Dumnezeu pentru orice vinovăție? Dumnezeu ne-a promis prin Cuvîntul Său că toți cei ce-și vor mărturisi păcatele vor fi iertați și curățiți de orice nelegiuire, fiindcă iertarea este darul pentru care s-a rugat Hristos atunci cînd era răstignit pe cruce.

CÎND ÎțI ÎNSUȘEȘTI RESPONSABILITATEA PENTRU PĂCATELE SĂVÎRȘITE ȘI LE MĂRTURISEȘTI ÎNAINTEA LUI DUMNEZEU, PRIMEȘTI O IERTARE DEPLINĂ!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.