13 Martie

0
44

” Bucurati-va cu cei ce se bucura; plangeti cu cei ce plâng. Aveti aceleasi simtaminte unii fata de altii. Nu umblati dupa lucrurile înalte, ci ramâneti la cele smerite.” Romani 12:15-16

Un student a povestit o întâmplare care i-a marcat viata, chiar din copilarie. Un asociat de afaceri al tatalui sau a trecut din viata pe neasteptate, fara ca medicii sa fi gasit o explicatie plauzibila pentru cauza mortii sale. Participând împreuna cu tatal sau la serviciile funerare, acesta a observat o situatie neobisnuita: sotia si copiii celui decedat, erau înconjurati de clerici, medici si psihiatri, careîncercau sa-i mângaie si sa-i linisteasca în acele momente de despartire.

Toti acestia au folosit cele mai potrivite cuvinte pentru a-i încuraja, dar nicunul dintre ei n-a reusit sa aduca vreo schimbare. Plângând în hohote, vaduva spunea mereu si mereu: “aveti cu totii dreptate, dar nimeni nu ne poate oprisa nu mai plângem!”

În acele momente însa, a venit langasicriu un apropiat al familiei, un batrân de aproape 80 de ani. Pentru ca acesta emigrase din Rusia si nu stia carte, când a ajuns lânga sicriu, n-a spus nici un cuvânt. Cuprins însa de durerea acelor momente, acesta a început sa plânga foarte tare, împartasind astfel cu toti cei încercati, durerea despartirii.

Dupa numai cîteva clipe, batrânul si-a sters lacrimile, dar împreuna cu el si acea vaduva s-a oprit deodata din plâns. Aceasta s-a întors spre batrân, la îmbratisat si i-a spus: “Multumesc asa de mult pentrudragostea ta. Acesta a fost mesajul pe care l-am asteptat!”

Desi acel om analfabet nu rostise nici un cuvânt, în acele momente de durere, a stiut sa vorbeasca limba dragostei, prin care a transmis cel mai puternic mesaj de compasiune si încurajare, reusind în acest fel sa deschida portile unei inimi îndurerate, cu o cheie pe care clericii, medicii si psihiatri n-o detineau.

Dumnezeu are nevoie si astazi de oameni care sa vorbeascaaceeasi limba. Te numeri printre acestia?

Rugaciune: Doamne Isuse; Iti multumesc ca a fost o vreme în viata mea când am înteles mesajul dragostei Tale si am avut parte de mângaierea Ta. Pentruca si altii sa aiba parte de aceeasi binecuvântare, ajuta-ma sa pot vorbi limba dragostei. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.