13 Mai – Ce să fac cu ISUS?

0
61

– “Pilat le-a zis: «Dar ce să fac cu Isus, care se numește Hristos?» «Să fie răstignit», i-au răspuns cu toții.” Matei 27.22 –

Presiunea exercitată asupra lui Pilat din ambele părți a crescut, el fiind hotărât mai mult ca oricând să termine cu această problemă. Însă momentul când judecata a fost întreruptă din cauză că soția lui Pilat i-a transmis mesajul ei, a fost folosit de membrii Sinedriului ca să mobilizeze poporul pentru alegerea lor. “Preoții cei mai de seamă și bătrânii au înduplecat noroadele să ceară pe Baraba, iar pe Isus să-L omoare” (Matei 27.20). Sinedriul era constituit din conducătorii religioși ai țării. Manevrarea poporului în acest caz a fost un abuz al autorității lor date de Dumnezeu.

Pilat a mai formulat o dată întrebarea: “Pe care din amândoi voiți să vi-l slobozesc?” Răspunsul lor arată că marea împotrivire față de Isus le-a cuprins inima. Pilat nu a mai știut ce să facă. El a întrebat: “Dar ce să fac cu Isus, care se numește Hristos?” Și mulțimea aceea care a beneficiat de atâtea binefaceri din partea Domnului, mulțimea aceea care cu puține zile în urmă îl aclama pe Isus, acum cerea să fie răstignit. Lui Pilat nu-i venea să creadă că toată mulțimea se purta cu dușmănie față de Binefăcătorul ei, și a întrebat: “Dar ce rău a făcut?” Ei au început să strige și mai tare: “Să fie răstignit!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.