20 Mai

0
44

” ….Domnul Dumnezeu a sadit o gradina în Eden, spre rasarit; si a pus acolo pe omul pe care-l întocmise.” Gen 2:8

Dupa cel de-al doilea Razboi Mondial, multi ofiteri americani au stationat în Japonia împreuna cu familiile lor.Dupa razboi, în aceasta tara economia era devastata. Deoarece somajul era de aproape 60%, multi japonezi nu gaseau un loc de munca prin care sa-si cîstige existenta. De aceea acestia erau gata sa împlineasca orice lucru care li se cerea.

Unii dintre ei veneau la usa ofiterilor americani în fiecare zi sa caute ceva de lucru. Într-o zi în pragul casei unui ofiter american s-a prezentat cineva care s-a oferit sa îngrijeasca si sa aranjeze toata gradina. Sotia ofiterului a acceptat oferta acelui necunoscut si pentru prima data în viata ei, aceasta avea acum un ajutor pentru gradinarit.

Necunoscutul însa nu vorbea limba engleza, de aceea sotia ofiterului a trebuit sa foloseasca libajul semnelor, sau sa deseneze pe hîrtie ceea ce dorea. În acest fel ea a încercat sa-i dea instructiuni necunoscutului, unde sa planteze florile, unde sa semene legumele si cum sa pregateasca terenul pentru semanat.

În numai cîteva zile gradina ei arata mai bine decît a tuturor celorlalti vecini. Observînd însa îndemînarea si gusturile acestui necunoscut, sotia ofiterului si-a dat seama ca acesta stie mai multe în ale gradinaritului decît ea, de aceea a încetat sa-i mai dea sfaturi.

Dupa alte cîteva zile, gradina arata minunat. Florile erau bine asortate dupa înaltime si culori, iar legumele rînduite fiecare dupa soiul lor si dupa cît de mult acestea preferau soarele sau umbra. Pentru sotia ofiterului, a fi în gradina a ajuns sa fie acum cea mai mare delectare.

Într-o zi însa , necunoscutul gradinar a venit la slujba sa însotit si de un translator. Prin intermediul acestuia ,el a multumit ofiterului si sotiei acestuia pentru ca i-au permis sa lucreze în gradina lor si pentru ca l-au platit mai mult dcît se astepta.

Cu durere în suflet, a trebuit însa sa-i anunte ca nu mai poate continua gradinaritul, pentru ca trebuie sa se întoarca la vechea lui slujba. Surprinsa de aceasta decizie , sotia ofiterului l-a întrebat pe translator : ” Unde trebuie sa plece ? Care-i vechea lui slujba ? Eu sunt gata sa-l platesc si mai mult, numai sa-mi îngrijeasca gradina si în continuare.

La aceste întrebari, translatorul i-a raspuns ca necunoscutul care lucrase pîna atunci ca si gradinar, va trebui sa plece la Tokio , la cea mai vestita universitate, unde este profesor de horticultura.

Nu-i asa ca acea sotie de ofiter chiar fara sa stie, a avut cel mai iscusit gradinar ? Care este însa gradinarul vietii tale ? Cel ce poate sa cultive si sa faca sa creasca cele mai frumoase roade spirituale, este Duhul Sfînt !

Rug. Doamne Isuse; îti multumesc ca ai facut ca si inima mea sa fie un pamînt bun. Fa Cuvîntul Tau sa fie samînta pe care s-o pastrez si care sa aduca roada însutit, pentru slava Ta. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.