13 Iulie

0
38

“În clipa cînd se aducea jertfa de seara, proorocul Ilie s-a apropiat si a zis: “Doamne, Dumnezeul lui Avraam, Isaac si Israel! Fa sa se stie astazi ca Tu esti Dumnezeu în Israel, ca eu sînt slujitorul Tau, si ca toate aceste lucruri le-am facut dupa porunca Ta. Asculta-ma, Doamne, asculta-ma, pentru ca sa cunoasca poporul acesta ca Tu, Doamne, esti adevaratul Dumnezeu, si sa le întorci astfel inima spre bine!” Atunci a cazut foc de la Domnul, si a mistuit arderea de tot, lemnele, pietrele si pamîntul, si a sub si apa care era în sant.” Cînd a vazut tot poporul lucrul acesta, au cazut cu fata la pamînt, si au zis: “Domnul este adevaratul Dumnezeu! Domnul este adevaratul Dumnezeu!” 1 Împarati 18: 36-39

Traim vremuri în care este nevoie de o trezire spirituala”¦nu doar în lume, ci si în biserica. Dumnezeu cauta barbati si femei care sa se ridice cu pasiune pentru El si sa proclame cu putere Cuvîntul Sau acestei generatii!

El vrea sa te foloseasca ““ cu darurile unice pe care le ai, cu personalitatea ta ““ în acest moment al istoriei. De aceea viata lui Ilie este un model care te poate ajuta sa întelegi cum poti aprinde focul lui Dumnezeu si în viata ta.

În primul rînd, traieste în prezenta lui Dumnezeu zi de zi. Daca dorim sa avem impact asupra celorlalti, trebuie ca mai întîi noi însine sa-L cunoastempe Isus Hristos cel înviat. Doar atunci cînd vom fi plini de Duhul Sfînt, cei din jurul nostru vor putea sa vada cevadiferit în viata noastra.

În al doilea rînd, rugaciunea aprinde focul trezirii spirituale. Ilie a petrecut mult timp în prezenta lui Dumnezeu, de aceea a reusit sa stabileasca o relatie personala cu divinitatea. Tocmai acest timp de devotiune i-a întarit credinta, care dupa raspunsul dat de Dumnezeu larugaciunile lui,  a devenit vizibila si pentru cei din jurul sau.

În cele din urma, proclama Cuvîntul lui Dumnezeu! Chiar daca uneori este greu sa vorbesti despre Isus Hristos, numai Cuvîntul Sau aduce trezire spirituala si atinge inimile oamenilor. Domnul cauta oameni care sa-L vesteasca cu curaj si sa proclame Cuvîntul Sfînt în fata semenilor.

Daca vrei sa fii acea persoana de care Dumnezeu sa se foloseasca pentru a aduce trezire spirituala, atunci schimbarea trebuie sa înceapa cu tine. Dedica-ti viata în mod complet lui Dumnezeu”¦ Fii plin de pasiune si hotarît în devotamentul tau, asa cum a fost si Ilie, pentru ca numai atunci Duhul Domnului va începe sa lucreze si în cei din jurul tau.

CUM AI PUTEA PROCLAMA CUVÎNTUL LUI DUMNEZEU UNEI PERSOANE CHIAR ÎN ACEASTA ZI?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.