13 FEBRUARIE LISTA LUCRURILOR INTERZISE

0
8

“Eu am venit ca oile să aibă viață, și s-o aiba din belșug” (loan 10:10)
Domnul Isus dorește să ne bucurăm de “viață din belșug” (loan 10:10), fără a fi prinși de lucruri care nu adaugă valoare sau semnificație. Salvamarul Robyn Coffman spune: “Dezordinea nu este numai ceea ce poți vedea; este și ceea ce nu poți vedea. Ea perpetuează orarele supra¬aglomerate, angajamentele fără sfârșit și temerile copleșitoare.

O minte dezordonată înseamnă o gândire exagerată, un comportament exagerat, analiză exagerată, îngrijorare exagerată și angajamente exagerate”. Așa că, ordonează-ți mintea, făcându-ți o listă cu lucruri interzise: nu te simți vinovat că spui nu la ceva ce pare bun, dar nu potrivit pentru tine. Nu te îngrijora cu privire la cât de potriviți (în ordine) vor fi copiii tăi ca adulți. Nu adăuga nimic la garderobă fără a scoate ceva afară. Nu te simți prea responsabil pentru binele tuturor. Nu răspunde la telefon după o anumită oră seara. Nu spune da numai pentru că ai fost invitat. Nu-ți programa activități multe în zilele de duminică sau în cele dedicate familiei. Nu cumpăra doar pentru că este cu preț redus. Nu te gândi la mâncăruri ce necesită mai mult de trei ingrediente, nu-ți programa în aceeași zi să speli rufe, să faci curățenie și să-ți petreci timp de calitate cu familia. Nu te compara cu alții.

Cu cât îți îngădui să faci mai puține lucruri, cu atât mai liber vei fi să duci o viață din belșug. Și Dumnezeu te va ajuta să duci o astfel de viață. Ascultă: “El dă tărie celui obosit”¦ dar cei ce se încred în Domnul își înnoiesc puterea” (Isaia 40:29-31). Fă-ți o prioritate din a petrece timp cu Dumnezeu în fiecare zi și celelalte lucruri se vor aranja de la sine.

13 FEBRUARIE LISTA LUCRURILOR INTERZISE
Da o nota acestui articol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.