13 Decembrie- FII PREGĂTIT!

0
45

“Bogăția este o cunună pentru cei înțelepți” (Proverbe 14:24)

Biblia spune: “Bogăția este o cunună pentru cei înțelepți”. Așa că, nu renunța la învățat. Cunoașterea a explodat în majoritatea domeniilor și dacă nu ții pasul, vei rămâne în urmă. Faptul că repeți la nesfârșit aceleași lecții înseamnă că nu ai învățat destul. Studiază-i pe cei ce au reușit în domeniul în care și tu îți dorești să reușești pentru a ști ce să faci și ce să nu faci.

Amiralul american Hyman Rickover a spus: “învață din greșelile altora; nu vei trăi atât de mult încât să le faci pe toate tu însuți”. Așadar:

1) Respectă-i pe cei care au experiență si sunt mai specializați decât tine!.

În loc să te îndepărtezi de ei, stai în apropierea lor. Biblia spune: “Ca niște buni ispravnici ai harului felurit al lui Dumnezeu, fiecare din voi să slujească altora după darul pe care l-a primit” (1 Petru 4:10). Toți ne luptăm în anumite domenii; ai grijă ca nu cumva nesiguranța ta să fie interpretată greșit drept aroganță.

2) Fii un ascultător atent!

Nu încerca să-i impresionezi pe oameni încercând să le fii egal din punct de vedere intelectual. Dacă participi la o discuție care te intimidează, pune întrebări, discută numai despre ceea ce știi, ascultă cu atenție și data viitoare când vă întâlniți vei fi deja cu o treaptă mai sus.

3) Cu cât te pregătești mai temeinic, cu atât mai multe oportunități vei avea. Nu te duce la un curs decât dacă ți-ai făcut tema. Când Dumnezeu începe să te înalțe, pregătește-ți discursul, îmbrăcămintea, dar și mintea. Consultă un prieten de nădejde care înțelege unde ai ajuns și încotro trebuie să te îndrepți.

Dacă nu găsești un astfel de prieten, documentează-te până înțelegi lucrurile de bază. “Un împărat are plăcere de un slujitor chibzuit, dar pe cel de ocară, îl atinge mânia lui” (Proverbe 14:35).

Cu cât ești mai pregătit, cu atât mai multe uși îți va deschide Dumnezeu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.