13 DECEMBRIE ““ CONTROLEAZĂ-țI MĂNIA

0
66

-“Cine este iute Ia mânie face prostii” (Proverbe 14:17)-

Este normal să te enervezi, dar mânia necontrolată te poate costa scump. Când Nabal a refuzat să-l hrănească pe împăratul David și pe soldații lui, mânia aproape l-a dus pe David la crimă. Numai Abigail, soția lui Nabal l-a salvat pe David de la potențialul distructiv al propriilor sale emoții necontrolate. Privind în urmă, David i-a spus lui Abigail: “Binecuvântată să fie judecata ta “¦ că ni-ai oprit în ziua aceasta să vărs sânge” (1 Samuel 25:33). Mânia noastră își are deseori rădăcina în mândrie. Naaman leprosul s-a simțit insultat când Elisei i-a spus să se scufunde de șapte ori în apele murdare ale râului Iordan.

“Naaman s-a mâniat, și a plecat, zicând: “Eu credeam că va ieși la mine, se va înfățișa el însuși, va chema Numele Domnului, Dumnezeului lui, își va duce mâna pe locul rănii, și va vindeca lepra” (2 Împărați 5:11).” Arizona Republic”, un ziar american a raportat că atunci când Steve Tran din Westminster, California, a închis ușa în urma a 25 de “bombe” activate împotriva gândacilor, el a crezut că a văzut ultimii gândaci care i-au bântuit apartamentul. Dar când sprayul a atins flacăra de veghe a aragazului, s-a aprins, azvârlind ușa de la intrare de partea cealaltă a drumului, spărgându-i toate geamurile și aprinzându-i tot mobilierul.

“Am vrut să-i omor pe toti”, a spus el. “Am crezut că dacă folosesc mai mult va tine mai mult”. Conform etichetei, doar două doze de pesticid ar fi rezolvat marea problemă a lui Tran. Incendiul a cauzat pagube de peste 10.000 de dolari în clădirea de apartamente. Și gândacii? Tran a spus: “Duminică i-am văzut plimbându-se din nou”. Da, “Cine este iute la mânie face prostii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.