13 AUGUST CÂND ESTI ÎNGRIJORAT (2)

0
50

“Nu vă îngrijorați de nimic” (Filipeni 4:6)

Cu toții ne confruntăm cu momente când trebuie să alegem între credință și îngrijorare. 0 femeie captivă într-o relație în care este maltratată trebuie să aleagă între a primi ajutor, a pleca sau a rămâne blocată. Un tânăr care este presat să se apuce de droguri poate alege între a ceda, a spune “nu” și a pleca. O persoană îngrijorată de moarte poate citi Cuvântul lui Dumnezeu, poate discuta cu un prieten ori cu un consilier sau se poate îngrijora în continuare.

Biblia spune: “cel neprihănit îndrăznește ca un leu tânăr” (Proverbe 28:1). Poate spui: “Acum nu mă simt prea îndrăzneț”. Curajul nu elimină îngrijorarea, ci se ridică deasupra ei! David a spus: “Nădăjduiește în Domnul! Fii tare, îmbărbătează-ți inima, și nădăjduiește în Domnul!” (Psalmul 27:14). Când cauza ta este dreaptă și ești credincios lui Dumnezeu, El îți dă curajul de care ai nevoie. Dar trebuie să înveți să te confrunți cu lucrul de care îți este teamă. Asta înseamnă să stai în picioare pentru ceea ce crezi, să dai telefonul pe care l-ai tot amânat, să-ți exprimi părerea, să-ți recunoști defectul de caracter și să-L rogi pe Dumnezeu să te ajute să te schimbi. Ceea ce trebuie să ții minte este că trebuie să acționezi chiar dacă nu simți că trebuie s-o faci. De fiecare dată când îți confrunți îngrijorarea faci un pas înainte.

Dar când lași ca îngrijorarea să te controleze, te retragi în “zona ta de siguranță” și începi să te consideri o persoană care nu poate face față vieții. Iată un sfat pentru viața ta: analizează situația în care te găsești fără teamă și imaginează-ți cel mai rău lucru care se poate întâmpla. Odată ce l-ai acceptat, experimentezi o eliberare de energie și poți face ceva în această direcție, chiar dacă tot ceea ce poți face este să-l lași în mâinile puternice și pline de dragoste ale lui Dumnezeu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.