13 August

0
32

“Nu știți că trupul vostru este Templul Duhului Sfînt, care locuiește în voi, și pe care L-ați primit de la Dumnezeu? Și că voi nu sînteți ai voștri?” 1Cor.6:19

Daca esti un copil al lui Dumnezeu, atunci Duhul Sfînt locuieste în viata ta chiar acum. Nu stiu ceea ce crezi tu, dar eu sînt uimit de acest maret adevar. Dumnezeul care a creat Universul, locuieste în viata ta si în viata mea, facînd din trupurile noastre casa Lui pamînteasca si un templu al Duhului Sfînt.

O implicatie a acestui maret adevar este faptul ca ar trebui sa consideram trupurile noastre ca ceva sfînt. Ma îndoiesc ca un crestin ar comite un pacat public chiar în mijlocul unui serviciu divin, în timp ce toti ceilalti membri ai bisericii se închina lui Dumnezeu. Cu siguranta ca fiecare dintre noi am califica aceasta fapta ca fiind ceva josnic si de neimaginat.

Cu toate acestea, sînt multe pacate pe care le comitem fata de propriul trup si nu avem niciun fel de rusine!

Fiindca trupul nostru este templul Duhului Sfînt, ar trebui sa-l tratam la fel cum tratam si locul de închinare al bisericii. Atunci cînd facem ceva nociv împotriva trupului nostru noi îl dezonoram de fapt pe Dumnezeu si necinstim locul pe care El l-a ales drept locuinta.

Mai mult decît atît, atunci cînd abuzam de trupul nostru si nu avem grija de el, minimalizam eficacitatea noastra pentru Hristos. Pentru ca sîntem formati din trup (partea fizica), suflet (intelect, sentiment si vointa) si duh (partea spirituala), sîntem eficienti pentru Domnul, numai atunci cînd cele trei dimensiuni sînt într-o perfecta armonie si simbioza.

De aceea, daca exercitiile fizice nu îti sînt o parte din rutina ta zilnica, alege chiar astazi sa începi sa ai mai mare grija de templul lui Dumnezeu. Daca ti se pare greu, nu trebuie sa faci tot ceea ce ti-ai propus deodata, ci începe cu o plimbare zilnica în jurul blocului, fiind în acelasi timp si mult mai atent la ceea ce manînci.

Asigura-te ca faci tot ceea ce poti pentru a duce o viata sanatoasa si plina de vitalitate pentru Hristos!

ONOREAZA-TI TRUPUL CA TEMPLU AL DUMNEZEULUI CEL VIU!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.