12 Noiembrie

1
45

” Un om mânios stârneste certuri, si un înfuriat face multe pacate.”Proverbe 29:22

De multe ori mânia te motiveaza sa faci lucruri ciudate; nu-i asa?

Cu câtiva ani de zileîn urma, o familie din Michigan a scris pentru orevista de familie din S.U.A, experienta pe care ei au trait-o într-oasemenea criza.

Aflati la o petrecere, William Merten, a început o cearta cu sotia saClemens. Desi nu voiau sa fie observati de ceilalti participanti,  disensiunile dintre ei au devenit asa de mari încât au hotarât sa paraseascapetrecerea.

Când au urcat în masina, cuvintele lor au început sa zboare ca niste sagetiotravite pe care le aruncau unul spre celalalt. Sotia lui mai ales s-adeslantuit ca o adevarata furtuna.

Dupa câteva minute de cearta, în timp ce sotul conducea spre casa, sotialui a strigat spre el, spunându-i:”Nu mai vreau sa merg cu tine. Opresteimediat masina si lasa-ma în strada!”

Când William a iesit de pe autostrada si a tras pe dreapta pe o stradutalaturalnica, sotia sa a deschis usa masinii cu mare furie si a coborât petrotuar.

Când sotul se pregatea sa plece, sotia lui a alergat însa spre masina, aînceput sa bata în portiera si sa-i ceara sa-i deschida repede usa.

Dupa ce sotul a oprit masina si a deschis usa, când sotia sa a intrat înmasina, foarte speriata aceasta si i-a spus: “du-ma într-un cartier mai bun!”

Ce se întâmplase de fapt: prinsi de cearta pe care o aveau, n-au realizatca atunci când sotia a cerut sa coboare, au oprit pe o strada slab iluminatadintr-un carier rau famat, iar sotia sa coborâse pe trotuarul pe care deobicei stateau prostituatele.

A ramâne singur în timp de noapte pe o strada în acea zona de negri, era unmare pericol chiar si pentru un barbat, cu cât mai mult pentru o femeie!

Acest incident însa a pus capat discutiei dintre cei doi soti, care dupa ceau realizat ce s-a întâmplat, au început sa râda, împacându-se înaintede-a ajunge acasa.

Nu cumva si-n viata ta sunt momente în care ti-ai dori sa fii într-uncartier mai bun?

Nu astepta însa pâna vei ajunge la o schimbare a locuintei sau a adreseitale; începe chiar acum prin schimbarea atitudinilor si atmosfera dincaminul tau nu va mai fi aceeasi.

Rugaciune: Dumnezeul Dragostei; te rog sa ma umpli de Dragostea Ta, pentru ca îninima mea sa nu mai aiba loc nici un fel de mânie si rautate, iar caminulmeu sa ajunga într-un cartier mai bun. Amin.

1 COMENTARIU

  1. De multe ori suntem asa de nemultumiti de ceea ce avem,de ceea ce traim,incat ne dorim sa fim “intr-un cartier mai bun”.Dam vina pe cei din viata noastra,pe imprejurari,si de ce sa nu recunoastem chiar si pe Dumnezeu ca lucrurile nu merg cum ar trebui,sau cum ne-am dori noi.Dar de fapt problema este la noi…noi suntem problema.Schimbarea trebuie sa inceapa mai intai cu noi.Si un prim pas ar fi sa acceptam voia D-lui si sa incercam sa vedem lucrurile frumoase pe care le-a pus in viata noastra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.