12 Mai Dor de lumină

0
42

“Ferice de poporul”¦ care umblă în lumina Feței Tale, Doamne!” Psalmul 89.15

Cel mai ilustru reprezentant al picturii olandeze din a doua jumătate a secolului al XIX-lea a fost Van Gogh. Influențat de impresioniștii francezi în apropierea cărora a trăit, Van Gogh a fost marcat, dacă se poate spune astfel, de un continuu dor de lumină și culoare. Tablourile din tinerețe ale pictorului olandez au fost întunecate, dominate de cenușiul care învăluie adesea cerul Olandei.

Abia mai târziu, când a coborât spre țărmurile însorite din sudul Franței, lucrările lui Van Gogh au început să fie marcate de lumină.
Putem aplica cele relatate despre pictorul Van Gogh la viața spirituală a fiecărui om. Atât timp cât viața omului este fără Hristos, orizontul său este întunecat, faptele sale dovedind acest adevăr. Întunericul înseamnă neștiință cu privire la Dumnezeu. Mântuitorul a venit ca Lumina lumii pe pământ pentru a descoperi inima plină de dragoste a Tatălui ceresc.
Lumina care s-a descoperit în lucrările Mântuitorului, a condus pe mulți oameni la eliberarea din întunericul în care îi ținea satan. Apoi această lumină divină a fost văzută în viața, gândurile și lucrările oamenilor. Ferice de acei oameni, căci ei au o nădejde în lume și o nădejde pentru viața de dincolo de mormânt!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.