12 Iunie-REACȚIA ÎN FATA EȘECULUI

0
28


“Cel neprihănit de șapte ori cade, și se ridică”
(Proverbe 24:16)

Poți spune multe lucruri despre o persoană din modul în care reacționează în viată. Toți oamenii ajung sa fie doborâți, dar viteza cu care se ridică e cea care contează. Verla Gillmor spune: “Eșecul ne învață lucruri pe care nu le putem învăța altfel. Tratează-I ca pe un musafir care are voie să-ti dea vesti neplăcute dar nu-l lăsa sa se mute la tine. Nu uita, nu toate eșecurile sunt la fel.

De exemplu, când o tânără frumoasă și talentata a ieșit pe locul al doilea la un concurs de frumusețe, unii spun că a pierdut. Totuși ei ar fi gata sa plătească ca sa fie numiți a doua cea mai atrăgătoare femeie dintr-o competiție. E o chestiune de perspectiva!

Analizează-ți eșecurile și cântărește-le în funcție de însemnătatea lor în schema de ansamblu. Odată am luat un D la facultate “¦ e ridicol, dar lucrul acesta mi-a rămas în minte ca o piatră în talpa pantofului. De ce mă fixez pe asta și nu pe faptul că s-a întâmplat în semestrul în care am avut ore de nouăsprezece credite, am lucrat cu jumătate de normă și am stat șase săptămâni în centrul de sănătate al facultății cu mononucleoză?Când așez experiența în context, își pierde puterea de a-mi submina încrederea. Eșecul ne învață ce este important.

Am o prietenă care a fost concediată situație care a luat-o prin surprindere pentru ca era bună în meseria ei. “Aveam tendința de a fi plină de mândrie, spune ea si eram mandra pentru ca aveam succes. Pierderea locului de muncă “¦ m-a smerit.

Dacă ești mândru nu ai voie să greșești. E un jug de purtat”¦ și eu nu-l mai port. Mă simt cu inima ușoară fără povara de a trebui să fiu perfectă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.