12 Iunie

3
40

“Dar eu nu tin numai decat la viata mea, ca si cum mi-ar fi scumpa, ci vreau numai sa-mi sfarsesc cu bucurie calea si slujba, pe care am primit-o de la Domnul Isus, ca sa vestesc Evanghelia harului lui Dumnezeu” Fapte.20:24

Atunci cand vizitezi parcul national Yellowstone din SUA, una dintre atractiile principale este un geyser numit “Vechiul Credincios”, care arunca apa in perioade intermitente regulate, pana la o inaltime de aproape 45 de metri.

Momentul cand apa tasneste din pamant cu o asa de mare regularitate si la o asa inaltime, este o priveliste uimitoare.

In Yellowstone exista insa si un alt geyser numit “Stupina”, care arunca apa la o inaltime de aproape 60 de metri. Marea problema a acestui geyser este ca nimeni nu stie cand se va produce acest fenomen, fiindca ritmicitatea este neregulata. Sunt turisti care asteapta ore in sir acest fenomen, dar nu se intampla nimic!

Spre deosebire de acesta, geyserul “Vechiul Credincios”, arunca apa atunci cand este asteptata.Turistii care privesc la acest fenomen numara de multe ori secundele inainte ca apa sa fie aruncata. Pentru ca apa tasneste din pamant de fiecare data in momentul in care este asteptata, milioane de turisti sunt familiarizati cu geyserul “Vechiul Credincios”, pe cand de celalalt nici n-au auzit!

Aceasta situatie subliniaza pentru noi un adevar maret. Intre noi sunt o multime de oameni foarte talentati care pot sa faca multe lucruri mult mai bine decat altii, dar nu poti sa contezi pe ei, pentru ca viata le este dezordonata. Desi promit ca vor face cutare sau cutare lucru nu reusesc sa finalizeze nimic din ceea ce spun, pentru ca nu se tin de cuvant. Desi au abilitati sa devina superstaruri, pentru ca nu fac nimic, raman in anonimat.

Sunt alti oameni insa care nu sunt la fel de inzestrati, dar pentru ca sunt foarte activi si folosesc cu constiinciozitate tot ceea ce au primit, ajung sa fie foarte populari.

Acest fapt ne arata ca marele secret al vietii nu este sa ai daruri extraordinare, ci sa fii o persoana pe care oamenii sa poata conta, fiind totdeauna acolo unde ceilalti asteapta sa te gaseasca.

Rugaciune. Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa pun in slujire darurile cu care m-ai inzestrat si sa fiu acolo unde ceilalti asteapta sa ma gaseasca, pentru ca sa pot dobandi o buna marturie. Amin

3 COMENTARII

  1. este trist dar adevarat,si totusi desi suntem neputinciosi in trup de multe ori si cu gandirea putem fi lucratori,multzi inca nu au depasit acea emotzie sau altzi nu sunt lasatzi sa lucreze numai daca esti de la ei din biserica sau daca esti renumit,eu vreau sa fac ceva pentru Domnul dar daca nu simt dragostea celor din jur ,acolo unde sunt,si sufar,si daca vreau sa dau sfat,spun ca sunt demodata,chiar cei din casa mea ma resping si ce sa mai zic in biserica si mai mult,oare cum se mai poate lucra altfel,decat sa ma rog in taina si in odaitza mea,si sa las Duhul Sfant sa lucreze,astazi crestini se numesc crestini ca sunt membri la o biserica si nu ca ar fi in trupul lui Hristos,cum sa ii trezim fratzilor pe acesti impotrivitori,oare cu Duhul blandetzi sau cu Duhul lui Ilie,eu zic sa nu mai tacem la nelegiuirle poporului si sa incepem sa lucram,fratzi si surori, cu Duhul lui Ilie,nici lacrimile noastre nu le sunt de ajutor decat vorbirea cuvantului cu indrazneala,si pricepere,Doamne fa din noi lucratori destoinici in via Ta,sa nu te facem nici de rusine si nici cei ce ne asculta sa ne vorbeasca de rau.Amin

  2. Faptele apostolilor 20:31 De aceea veghea?i, ?i aduce?i-v? aminte c?, timp de trei ani, zi ?i noapte, n-am încetat s? sf?tuiesc cu lacrimi pe fiecare din voi.

  3. Se cunosc multe cazuri in care cei care au o anume ritmicitate trec prin periode de criza, perioade in care sunt sustinuti de cei potential pe care se poate conta:)creati pentru astfel de situatii.
    Si organismul uman are inmagazinate resurse pentru astfel de situatii, folosite sporadic sau de cate ori este nevoie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.