12 Ianuarie

0
49

“Si noi, dar, fiindca sîntem înconjurati cu un nor asa de mare de martori, sa dam la o parte orice piedica, si pacatul care ne înfasoara asa de lesne, si sa alergam cu staruinta în alergarea care ne sta înainte. Sa ne uitam tinta la Capetenia si Desavîrsirea credintei noastre, adica la Isus, care, pentru bucuria care-I era pusa înainte, a suferit crucea, a dispretuit rusinea, si sta la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu. Uitati-va dar cu luare aminte la Cel ce a suferit din partea pacatosilor o împotrivire asa de mare fata de Sine, pentru ca nu cumva sa va pierdeti inima, si sa cadeți de oboseala în sufletele voastre.” Evrei 12: 1-3

Cum te ridici, atunci cînd esti cazut? Priveste în sus!

Atunci cînd esti cazut, priveste în sus! Acest lucru l-a facut si Neemia cînd oamenii îi stateau împotriva la reconstruirea zidurilor Ierusalimului.

Citeste rugaciunea lui din Neemia din 4: 4: “Asculta, Dumnezeul nostru, cum sîntem batjocoriti! Fa sa cada ocarile lor asupra capului lor, si da-i prada pe un pamînt unde sa fie robi.”

Neemia nu a pierdut timpul si nici nu si-a schimbat gîndul cu privire la ceea ce avea de facut; el nu s-a lasat descurajat de criticile celor care se opuneau. În loc sa încerce sa rezolve problemele de unul singur, stii ce a facut? A mers direct la tronul lui Dumnezeu! Neemia a recunoscut ca numai Dumnezeu e cel care se poate ocupa cel mai bine de aceste probleme pe care le înfrunta, cu dusmanii lui, si de aceea a dat totul în mîinile Domnului.

Data viitoare cînd vei fi cazut, descurajat, permite-mi sa îti dau cel mai bun sfat pe care l-ai putea auzi vreodata: Fugi la Dumnezeu! Implora ajutorul Sau!

Cu toate ca avem un asa ajutor, de multe ori încercam sa realizam lucrurile pe cont propriu. Încercam sa rezolvam lucrurile dupa ideile noastre. Ajungem totusi într-un final cînd spunem: “Ei bine, pîna aici am putut. Cred ca e cazul sa ma rog.”

Nu fa din rugaciune ultime speranta, ci prima alegere”¦

Cineva a spus: sa nu te uiti în urma ta, vei fi învins; nu te uita în fata ta, vei fi tulburat; nu te uita în jurul rau, vei fi descurajat. Ci uita-te deasupra ta, atunci vei primi ajutor!

Asa ca, atunci cînd problemele apar, cu oameni, cu presiuni exercitate asupra noastra sau cu orice altceva, du-le pe toate chiar acolo sus. Mergi la Domnul si spune-i despre toate! Priveste la El, doar asa vei depasi dezamagirile vietii!

CÎND PROBLEME APAR, DU-LE LA DUMNEZEU DIN PRIMA, NU LA SFÎRSIT!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.