12 Februarie

1
37
 

“Planurile nu izbutesc când lipseste o adunarecare sa chibzuiasca, dar izbutesc când sunt multi sfetnici. Omul are bucurie sa dea un raspuns cu gura lui, si ce buna este o vorba spusa la vremea potrivita !” Prov.15:22-23

Dupa ce si-a lasat masina în parcarea unui mare magazin, o doamna a observat o alta masina care se îndrepta încet spre un spatiu liber din aceiasi parcare. Uitându-se cu mai mare atentie, a observat ca acea masina nu avea sofer. Panicata de ceea ce s-ar fi putut întâmpla, doamna a alergat dupa acea masina, i-a deschis portiera si a tras repede frâna de mâna.

Dupace a coborât din masina, foarte bucuroasa ca a facut o fapta demna de toata lauda, acea doamna a observat cade aceiasi masina se apropia un barbat transpirat, care îsi dezbracase camasa si o înfasurase în jurul soldurilor. 

V-am oprit masina; i-a spus doamna soferului care mergea pe jos!Am observat; i-a raspuns soferul. Numai caacum trebuie s-o împing din nou spre locul gol din parcare, unde urmeaza sa chem serviciul de reparatii,  pentru ca nu stiu de ce nu mai porneste!

Va puteti imagina ce-a trait doamna în acele momente? În locul sentimentelor de mândrie si multumire, ea a trait o mare rusine!

Când reactionam impulsiv se poate sa traim si noi aceleasi sentimente, sau sa ajungemîn încercari si conflicte chiar mult mai mari; nu-i asa ?

Pentru ca sa nu ajungi în aceste situatii, încearcasa depasesti emotiile de momentsi înainte de a actiona în vre-un fel, opreste-te sa te rogisi sa te gândesti la toate alternativele posibile.

Cerându-i lui Dumnezeu întelepciune si ajutor ca sa hotarasti ceea ce este dupa voia Sa, vei primi îndrumare, pentru ca rugaciunea este calea princare Dumnezeu ne da putere si calauzire.

Rug. Doamne Dumnezeule; iarta-ma pentru ca  actionând pripit, am facut atâtea lucruri care m-au târât în situatii delicate. Pentru ca sa nu mai traiesc aceasta rusine, da-mi întelepciune ca sa înfaptuiesc doar cee ce-Ti este placut. Amin


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.