12 Decembrie

0
46

” Si nu stiti ce va aduce ziua de mîine ! Caci ce este viata voastra ? Nu sunteti decît un abur , care se arata putintel , si apoi piere . Voi , dimpotriva, ar trebui sa ziceti : “Daca va vrea Domnul, vom trai si vom face cutare sau cutare lucru .” Iacov 4:14-15

Malcom Emory , un student al Universitatii Northeastern , în anul 1970 a fost învinuit de violenta si condamnat din confuzie de catre un ofiter de politie care l-a acuzat ca ar fi participat la o manifestatie împotriva razboiului.

Cazul a fost sustinut de marturia ofiterului de politie Vincent Logan, care a spus ca Emory a aruncat cu pietre.

În fata tribunalului Emory a aratat ca n-a fost implicat în nici un fel în demonstratie . El a iesit din librarie cu un brat de carti si n-a aruncat nici o piatra. S-a oprit numai pentru cîteva momente sa vada demonstratia.

Tribunalul n-a luat în seama marturiile aduse si l-a condamnat la închisoare cu suspendare a pedepsei. Aceasta condamnare l-a costat exmatricularea de la Universitate, încetarea muncii de cercetare pentru domeniul naval si sfîrsitul planurilor sale pentru o cariera în domeniul fizicii .

Desi nu a trebuit sa mearga la închisoare, aceasta condamnare l-a afectat profund . Dupa patru ani înca mai era suparat pe ceia ce i se întîmplase si astepta ca situatia sa se îndrepte. Vazînd ca nu se întrevede nici o schimbare dupa cinci ani , a hotarît sa-si vada de cursul vietii !

Dupa douazeci de ani a fost gasita o fotografie a unui fotoreporter care îl înfatisa pe Emory cu bratele pline de carti . Un tribunal superior a preluat cazul lui ,si a început un mare proces. De acesta data ,decizia tribunalului a fost corecta. Nu i s-a gasit nici o vina !

Emory a fost scos de sub acuzatia initiala. Mai mult ; i s-a oferit o bursa pentru a studia fizica la aceeasi Universitate daca ar fi dorit . Emory a refuzat , afirmînd ca este fericit ca în sfîrsit i s-a facut dreptate si cazul este închis.

Nu exista nici o garantie ca justitia de acum înainte , va fi corecta si va rezolva cazurile mult mai repede. Unele dintre acestea vor fi rezolvate corect si repede , dar altele vor trebui sa astepte poate alti douazeci de ani , iar unele dintre ele chiar , judecata finala a lui Dumnezeu.

Sunt situatii cînd tot ceea ce putem face este sa asteptam . Alteori numai sa ne rugam . Dar va fi o vreme cînd dreptatea si adevarul,vor birui !

Rug. Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa am rabdare si sa astept cu nadejde vremea îndreptarii tuturor lucrurilor. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.