12 August-CUM SĂ FACI FAȚĂ DESCURAJĂRII

0
48

“Doamne, ce mai pot nădăjdui eu?” (Psalmul 39:7)

Iată patru sugestii care te pot ajuta să supraviețuiești și să crești în urma unor răsturnări de situație, precum pierderea neașteptată a locului de muncă, moartea cuiva drag, o căsnicie eșuată sau o problemă gravă de sănătate:

1) Recunoaste-ți sentimentele! Asta nu înseamnă să stai și să te bălăcești în negativitate; ci înseamnă să te încrezi în Dumnezeu suficient de mult încât să recunoști ceea ce simți cu adevărat. Când pretinzi că totul e în regulă când nu e așa, e mai greu să te ridici. Toți avem clipele noastre neprielnice. Psalmistul L-a rugat pe Dumnezeu să-l ajute să facă față deznădejdii (Psalmul 42-43). Și la un moment dat, Pavel se afla sub o așa mare presiune încât “nici nu mai trăgeam nădejde de viață” (2 Corinteni 1:8).

2) Identifică sursa! Descurajarea apare deseori în urma unei lovituri sau a unei dezamăgiri. Lucrul în care ți-ai pus sufletul s-a dus? Speranțele tale au fost nerealiste la început? Cineva te-a dezamăgit? Sau descurajarea ta vine dintr-un sentiment generalizat de epuizare?

3) Discută cu un consilier de încredere! Solomon a spus: “biruința vine prin marele număr de sfetnici” (Proverbe 11:14). Nu lăsa ca mândria să te împiedice să te deschizi față de cei ce vor asculta cu atenție și vor răspunde cu înțelepciune. Discutarea cu persoana potrivită îți poate micșora sentimentul izolării și poate totodată să pregătească drumul pentru cei ce suferă la fel ca tine.

4) Fii deschis înaintea lui Dumnezeu! El, nu soarta sau împrejurările, va fi Cel ce scrie ultimul capitol. Poate El încearcă să te învețe ceva sau să-ți redirecționeze energiile. David a spus: “Doamne, ce mai pot nădăjdui eu? În Tine îmi este nădejdea”.

Când nădejdea ta este în Dumnezeu, El înlocuiește descurajarea cu încrederea, așa încât situația prin care treci să poată deveni o cale spre creștere spirituală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.