12 AUGUST CÂND ESTI ÎNGRIJORAT (1)

0
45

-“Nu vă îngrijorați de nimic” (Filipeni 4:6)-

Îngrijorarea începe ca o prelingere și care apoi creează un canat în mintea noastră, prin care încep să curgă gândurile noastre. Majoritatea îngrijorărilor noastre se împart în trei categorii:

1) Îngrijorarea cu privire la lucrurile cu care ne confruntăm: cum ar fi îmbătrânirea, neputința, pen­sionarea, singurătatea, nesiguranța financiară, accidentele, boala, pierderea cuiva drag și moartea.

2) Îngrijorarea cu privire la lucrurile pe care trebuie să le facem:
cum ar fi luarea deciziilor, începerea sau încheierea unei relații, slăbirea în greutate, schimbarea carierei și comiterea unei greșeli.

3) Îngri­jorarea care ne reflectă starea sufletească: aceste îngrijorări arată ce simțim referitor la abilitatea noastră de a face față lucrurilor. De exemplu, teama de respingere ne poate afecta toate relațiile noas­tre. Pentru a evita rănirea, îi îndepărtezi pe toți, lumea ta se micșorează, iar posibilitățile de creștere devin limitate.

Multe din îngrijorările noastre se pot reduce la o singură întrebare: “Dar dacă nu o să mă des­curc?” Mintea noastră este câmpul de luptă în care victoria este câștigată sau pierdută. Așa că în­treabă-te: “M-aș mai îngrijora dacă aș ști sigur că mă voi descurca cu orice s-ar ivi?” Răspunsul este nu. Îngrijorarea nu te mai poate imobiliza și nu-ți mai poate fura bucuria când știi că te vei descurca orice s-ar întâmpla. Poate spui: “Sună prea simplu”. Și chiar este atunci când îl implici pe Dumnezeu! Iată două versete care îți pot elimina îngrijorarea și pe care te poți bizui în vremuri grele:

1) “Pot totul în Hristos, care mă întărește” (Filipeni 4:13);

2) “Nu vă îngrijorați de nimic; ci în orice lucru, aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri, cu mulțumiri. Și pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile și gândurile în Hristos Isus” (Filipeni 4:6-7).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.