12 Aprilie-CEI TREI SPINI (2)

0
43

“Spini”¦ să-ți dea” (Geneza 3:18)

Răspunsul cerului la creația blestemată să facă spini a fost un Mântuitor încununat cu spini. Dar să remarcăm un aspect important. Dumnezeu nu a dat la o parte spinii; El s-a hotărât să-i folosească în planul Său de răscumpărare. Din acest motiv, fiecare dintre noi primim:

3) Un spin personalizat, lată cum își descrie Pavel spinul: “ca să nu mă umflu de mândrie, din pricina strălucirii acestor descoperiri, mi-a fost pus un țepuș în carne, un sol al Satanei, ca să mă pălmuiască, și să mă împiedice să mă îngâmf. De trei ori am rugat pe Domnul să mi-l ia. Și El mi-a zis: “Harul Meu îți este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită.” Deci mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos să rămână în mine. De aceea simt plăcere în slăbiciuni, în defăimări, în nevoi, în prigoniri, în strâmtorări, pentru Hristos; căci când sunt slab, atunci sunt tare” (2 Corinteni 12:7-10).

Cuvântul “a pălmui” înseamnă “a aplica lovitură, după lovitură, după lovitură”. Este aceasta o descriere a vieții tale actuale? Dacă experiența și viața lui Pavel sunt repere după care te poți călăuzi atunci viața creștină e o serie de binecuvântări și pălmuiri. Și Dumnezeu Care promite binecuvântarea, permite pălmuirea.

De ce? Pentru a se asigura că ducem o viața în care depindem de El. Să ne uităm la ce a folosit Dumnezeu pentru a se asigura că Pavel se bazează în întregime pe El: “slăbiciuni, defăimări, nevoi, prigoniri, strâmtorări”. Unde poți găsi puterea pentru a face față atâtor încercări? La Dumnezeu -și numai la Dumnezeu.

Poate spui: “Vreau să fiu mai roditor în slujirea lui Dumnezeu”. Lucrul acesta se întâmplă prin situațiile spinoase din viața noastră. Ele ne apropie mai mult de Dumnezeu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.