12 Aprilie

1
30

“Și le-am istorisit cum mâna cea bună a Dumnezeului meu fusese peste mine, și ce cuvinte îmi spusese împăratul. Ei au zis: “Să ne sculăm, și să zidim!” Și s-au întărit în această hotărâre bună.” Neemia 2:18

Dacă sunteți la fel ca mine, atunci v-ați simțit deseori copleșiți de situații și ați avut inima plină de slăbiciune și descurajare.

Cu siguranță că și Neemia a trăit acest sentiment, simțindu-se copleșit de lucrarea grandioasă de reconstruire a zidurilor Ierusalimului la care s-a angajat. În timpul nopții, când a inspectat starea zidurilor cetății, când pășea peste ruine și pietre dărâmate, cu siguranță că și-a zis în inima lui că sarcina pe care o are de împlinit este mult mai mare decât abilitățile și resursele sale.

Cu toate acestea, Neemia nu s-a lăsat prins de descurajare, fiindcă știa că mâna lui Dumnezeu este de partea lui.

Și noi ne simțim uneori copleșiți de lucrurile care ne stau înainte pentru a le împlini; nu-i așa? Când ajungem însă în această situație, fiecare dintre noi trebuie să ne amintim că de partea noastră avem un Dumnezeu care poate să facă totul.

Dacă o responsabilitatea pare mai mare decât ceea ce noi putem face, n-ar trebui să ne îngrijorăm, fiindcă Dumnezeu este cu noi. Iar dacă ești dispus să plătești prețul oricărui sacrificiu, atunci nu mai există nicio limită pentru ceea ce Dumnezeu poate să facă prin tine!

A plăti prețul, uneori înseamnă a-L căuta pe Dumnezeu și a te ruga în timp ce toti ceilalți dorm sau se odihnesc. Alteori, aceasta înseamnă a te retrage din mijlocul lucrurilor care îți distrag atenția de la sarcina care ți-a fost încredințată.

Poți fi însă sigur de acest ajutor, pentru că la fel ca în cazul lui Neemia, mâna bună a lui Dumnezeu va fi și peste tine, pentru a te conduce spre bine !

CÂND TE COPLEȘESC PROBLEMELE VIEțII, AMINTEȘTE-țI CĂ MÂNA BUNĂ A LUI DUMNEZEU ESTE ȘI PESTE TINE!

1 COMENTARIU

  1. Parerea mea nu trebuie sa conteze pentru nimeni,atat timp cat sunt pe pamant sunt o pacatoasa.Daca am nevoie de sfat fug repede la Dumnezeu si impreuna cu rugaciunea voi afla raspunsurile,pentru ca El doar El le stie mai bine.Dar si un bun duhovnic ma poate ajuta.Fiecare secunda din viata unui om trebuie data Domnului.Gandul nostru doar spre El sa fie ,asa vom simti mana blanda a Domnului.Slava Domnului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.