11. Octombrie

0
37

“Cine îsi va pastra viata o va pierde ; si cine îsi va pierde viata pentru Mine , o va cîstiga.”

Numele lui Valerie Peale , nu este cunoscut de multi. Dupa standardul lumii viata ei este lipsita de importanta. Cu cîtiva ani de zile în urma însa , aceasta tînara de numai 23 de ani a mers în Somalia, unde avea sa lucreze ca asistenta medicala. Ea s-a dus în aceasta tara sa-i ajute pe cei ce nu mai aveau nimic pentru a-si întretine viata. Desi avea multe temeri privind securitatea vietii ei, dorea cu orice pret sa-i ajute pe acei somalezi ce nu mai puteau confrunta necazurile de fiecare zi.

Ajungînd în aceasta tara, a început sa lucreze într-un centru de zi din Mogadishu. Prin slujirea ei copiii înfometati primeau hrana si ocrotire . Cu acesti copii ea a început chiar si o scoala în care copiii puteau sa învete sa scrie si sa citeasca , pregatindu-se astfel pentru viata.

Datorita slujbei ei, a ajuns o persona publica fiind mediatizata pe primele pagini ale ziarelor. Faptul ca a devenit atît de mediatizata , a stîrnit gelozia unora care i-au pregatit sfîrsitul. Într-o zi o banda înarmata a omorît-o chiar în fata scolii pe care tocmai o deschisese. Valerie a ales sa-si riste viata ajutîndu-i pe altii.

Domnul Isus ne spune ca cei ce îsi pierd viata slujind pentru Împaratia lui Dumnezeu , de fapt o cîstiga. Ea n-a ramas doar un crestin cu numele ci a trait ca un ucenic devotat ajungînd un exemplu privind masura daruirii pentru fiecare dintre noi. Viata ei n-a fost o pierdere ,ci o investitie pentru aici si o continuare vesnica în slava !

Ce poti spune despre tine ? Porti doar un nume, sau traiesti o viata de dedicare slujindu-l pe Domnul Isus, pregatit sa platesti orice pret ? Ucenicia cere un pret. Cei ce încearca sa-si pastreze viata o vor pierde; pe cînd cei ce-si vor pierde viata o vor
cîstiga !

Rug. Doamne Isuse; ajuta-ma sa fiu gata sa platesc orice pret , pentru a te sluji cu credinciosie. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.