11 NOIEMBRIE CUM SĂ FACI FATĂ ABANDONULUI (3)

0
46

“Isus a zis”¦: “Voi nu vreți să vă duceți?” (loan 6:67)

Prin faptul că îți gestionezi anxietatea când te simți abandonat tu preiei controlul în domeniul care contează cel mai mult și care aduce cele mai mari beneficii, lată câteva sfaturi utile:

1) Adu-ți aminte mereu că gândurile sunt controlate de tine. Când apare anxietatea, gândurile încep să-și facă de cap. În acest moment trebuie să preiei conducerea minții tale. “Noi răsturnăm izvodirile minții”¦ orice gând îl facem rob ascultării de Hristos” (2 Corinteni 10:5). Nu te certa cu gândurile tale, nu te opune și nu încerca să le îndupleci. Dă-le porunca “stop”, respiră adânc și alege un gând încurajator din lista ta de versete. Simte cum anxietatea îți scade și mulțumește-I lui Dumnezeu pentru victoria asupra anxietății.

2) Stai departe de “sala de așteptare!” Prin faptul că aștepți ca cineva să se schimbe sau să se hotărască să rămână, tu faci ca viața ta să stea pe loc, așteptând decizia altcuiva. Nu așa te-a făcut Dumnezeu să funcționezi! “Umblați cu băgare de seamă “¦ Răscumpărați vremea [profitând de orice ocazie]” (Efeseni 5:15-16). Umple-ți ziua cu activități care merită osteneala, luând inițiativa ori de câte ori este posibil și direcționându-ți tim­pul spre scopuri utile, rodnice, și mai ales care îl glorifică pe Dumnezeu.

3) Faptul că îi ajuți pe alții te va ajuta să te vindeci. Legea reciprocității dată de Dumnezeu spune că seceri ceea ce semeni și vei primi ceea ce dăruiești. Ai posibilitatea de a te ajuta singur ajutându-i pe alții. Biblia spune: “Domnul i-a dat înapoi îndoit decât tot ce avusese” (Iov 42:10). Cercetările arată că faptele pline de bunătate față de alții îmbunătățesc starea emoțională a celor care le fac. Ajutându-i pe alții de fapt îți instruiești trupul să-și mărească nivelul de endorfină pozitivă, sporindu-ți energia, pacea și încrederea proprie. Și nu uita: “El nu te va părăsi și nu te va lăsa” (Deut. 31:6).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.