11 Mai-CÂND CAZI

0
47

“Simone, Satana v-a cerut să vă cearnă ca grâul”(Luca 22:31)

Dintre toți ucenicii Domnului Isus, Petru a fost cel mai sigur că nu va avea parte de cădere. Dar a căzut și încă foarte serios. Domnul Isus i-a spus: “Simone, Satana v-a cerut să vă cearnă ca grâul. Dar Eu M-am rugat pentru tine, ca să nu se piardă credința ta; și după ce te vei întoarce la Dumnezeu, să întărești pe frații tăi” (v. 31-32).

Să observăm trei adevăruri importante:

1) Toți putem cădea. Nu crede minciuna ce spune: “Dacă ai fi cu adevărat creștin, nu ai fi căzut atât de tare”. Când Dumnezeu te mântuiește, duhul tău se schimbă imediat. Dar până când emoțiile, poftele și dorințele tale nu sunt controlate de Hristos, mereu vei avea lupte de dus în anumite domenii. Aceasta nu are nimic de-a face cu mântuirea ta, ci are de-a face cu maturitatea ta.

2) Trebuie să fii dispus să te pocăiești. Problema cu ispita este că de obicei începe ca o plăcere. Crezi că o poți gestiona și când ești ademenit, încerci să-i reziști prin propria ta forță. Dar nu funcționează. Biblia spune: “Dumnezeu stă împotriva celor mândri, dar dă har celor smeriți” (Iacov 4:6). Harul lui Dumnezeu nu este pentru cei aroganți. El le este dat numai inimilor smerite, care se pocăiesc.

3) Odată ce suntem eliberați să rămânem liberi si să-i ajutăm si pe alții. Dumnezeu ne scoate dintr-o situație rea pentru a ne pune într-una bună; altfel, vom căuta vechile noastre relații. Așadar, dacă te-ai întors la El din căderea ta “întărește și pe frații tăi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.