11 Iulie

0
43

Mardoheu a trimis urmatorul raspuns Esterei: “Sa nu-ti închipui ca numai tu vei scapa dintre toti Iudeii, pentru ca esti în casa împaratului. Caci, daca vei tacea acum, ajutorul si izbavirea vor veni din alta parte pentru Iudei, si tu si casa tatalui tau veti pieri. Si cine stie daca nu pentru o vreme ca aceasta ai ajuns la împaratie?” Estera a trimis sa spuna lui Mardoheu: “Du-te, strînge pe toti Iudeii care se afla în Susa, si postiti pentru mine, fara sa mîncati nici sa beti, trei zile, nici noaptea, nici ziua. Si eu voi posti odata cu slujnicele mele; apoi voi intra la împarat, în ciuda legii; si, daca va fi sa per, voi pieri.”” Estera 4: 13-16

Te-ai gîndit vreodata ca alegerile pe care le faciîn viata, te poat ajuta sa împlinesti planul lui Dumnezeu?

Viata Esterei ne învata ca Dumnezeu este preocupat mai mult de caracterul nostru, decît de înfatisarea nostra, de banii nostri sau de talentele noastre. Dumnezeu cauta oameni cu un caracter sfînt, care sa împlineasca planul Sau în orice loc si în orice vreme.

Caracterul se construieste si se dovedeste în timp. Iar calea prin care ne dezvoltam caracterul este prin deciziile pe care le luam în mod constant, decizii ce trebuie sa reflecte respectarea voiei lui Dumnezeu si nu dorintele noastre.

Acest lucru o face pe Estera sa ne fie un adevarat exemplu. Ea a hotarît ca viata celorlalti sa fie mai importanta decît propria ei viata, lucru care ni-l cere Domnul Isus si noua. Luînd aceasta decizie buna, Dumnezeu a folosit-o pe Estera pentru a salva o întreaga natiune de la genocid.

Acum, sa nu credeti ca fiecare dintre noi vom fi chemati sa salvam o natiune. Însa, nu poti sti niciodata ce impact pot avea alegerile tale si ascultarea ta fata de Isus Hristos, în vietile celor din jurul tau!

Este minunat sa vezi cum Dumnezeu se poate folosi de oricine ““ de mine sau de tine ““ pentru a-si împlini planul Sau în mijlocul acestei lumi. De aceeapoti avea o viata cu adevarat semnificativa chiar în locul si în stareaîn care te gasesti.

Nu trebuie sa astepti sa devii o personalitate, să cîstigi frumusete, sau sa a ajungi educat, pentru a fi important pentru aceasta lume. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa iei decizii corecte, în fiecare zi a vietii tale si sa asculti întru totul de Dumnezeu si vei fi surprins de ceea ce Dumnezeu va face prin tine.

Ca si Estera, vei descoperi ca oportunitatile prin care poti avea unimpact în vietile celorlalti vor creste, iar prin modul în care îti vei trai viata, îi vei aduce lauda si multumire lui Dumnezeu.

ÎTI POTI DEZVOLTA CARACTERUL ATUNCI CÎND ASCULTI DE DUMNEZEU SI IEI DECIZII ÎNTELEPTE ZI DE ZI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.