11 Februarie -DESPRE CĂLĂUZIRE (9)

0
53

“Creșteți-i, în mustrarea și învățătura Domnului” (Efeseni 6:4)

Atestat pentru calitatea de părinte. Astăzi, părinții se confruntă cu probleme unice, cu care nici o generație nu s-a mai confruntat. Dar Cuvântul lui Dumnezeu este veșnic, așa că:

1) Practică disciplina. “Domnul mustră pe cine iubește” (Proverbe 3:12). Un evanghelist celebru povestește că atunci când era mic, mama lui ținea o curea atârnată în casă, cu următorul text deasupra ei: “Am nevoie de tine ceas de ceas”. Învață-l pe copilul tău că fiecare decizie are consecințe. Și nu-l salva de consecințe, căci viața nu îl va scuti de încurcături când greșește.

2) Învață-l căile lui Dumnezeu, “Învață pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, și “¦ nu se va abate de la ea” (Proverbe 22:6). Lasă-l pe copil să guste lucrurile lui Dumnezeu cât este tânăr și când va fi mai mare, lumea nu va putea să-l atragă cu gustul ei.

3) Dedică-l Domnului. Nu e un lucru ușor; e ca și cum îl lași să conducă mașina familiei pentru prima dată. Dar vine un moment în care Dumnezeu, nu tu, trebuie să-i vorbească și să-l călăuzească. Fie va învăța prin metoda mai ușoară, fie prin metoda mai grea. Și chiar dacă va călca strâmb, Dumnezeu promite că se va redresa (Ieremia 31:16-17).

Așa că roagă-te: “Doamne, de acum e al Tău. I-am dat învățătură și i-am oferit un exemplu, acum ți-l încredințez ție. Ocupă-Te de el după voia Ta cea desăvârșită”. Înseamnă că din acel moment totul va merge bine?

Poate da, poate nu. Dar asemenea unui pilot care își pilotează avionul ghidându-se după instrumente, tu trebuie să te bazezi pe Cuvântul lui Dumnezeu pentru copilul tău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.