11 DECEMBRIE NU TE MAI PLÂNGE SI MERGI LA LUPTĂ (6)

0
46

– “Făceți toate lucrurile fără cârtiri și fără șovăieli” (Filipeni 2:14] –

Iată încă trei gânduri referitoare la văicăreală. Primul, nu te plânge, mai bine cere. Oricât de legitimă este durerea ta vei fi catalogat ca cineva care se plânge, reducându-ți astfel probabili­tatea unui rezultat bun. Oricare ar fi cauza, este mai probabil să primești ceea ce ceri cu bună­tate, decât ceea ce primești dacă te plângi. A întreba: “Ai fi dispus să faci lucrul acesta?” arată respect și claritate și evită cearta pentru probleme din trecut care nu pot fi schimbate și aduce întotdeauna un rezultat mai bun.

Al doilea, deja ai spus-o, acum lasă-L pe Dumnezeu să lucreze. Schimbarea oamenilor este tre­aba lui Dumnezeu, așa că stai deoparte, ai răbdare și lasă-L pe El. “Dar nu ar trebui să fie cine­va care să-i supravegheze pentru a se asigura că s-au schimbat?” Dacă nu sunt la închisoare și tu nu ești paznicul lor, răspunsul este nu! Dă-te la o parte din calea lui Dumnezeu și lasă-L să facă ceea ce tu nu poți. El are mijloace și modalități la care nici nu ai visat. Când îl lași să se ocupe El, lucrurile sunt făcute cum trebuie!

Al treilea, ce trebuie să faci tu în timp ce aștepți ca Dumnezeu să lucreze? Ei bine, ai putea rumega nemulțumit, aducându-ți aminte de trecut sau ai putea lua lecții de la Iosif. El a avut toate motivele să se plângă de modul în care l-a tratat familia și să se răzbune când împrejurările au fost de partea lui. În schimb, el conștiincios și plin de tact a așteptat momentul prielnic pe care orice problemă îl oferă și a putut să devină parte a soluției. Așa a făcut, familia lui s-a reunit, iar Dumnezeu l-a promovat spre o binecuvântare și mai mare. învață de la el!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.