10 Septembrie

0
35

“Isus i-a zis: “Eu sînt calea, adevărul și viața. Nimeni nu vine la Tatăl decît prin Mine.” Ioan 14:6

Sînt trei adevaruri esentiale pe care niciun crestin care doreste sa umble în strînsa legatura cu Hristos nu ar trebui sa le uite. Aceste adevaruri ar trebui sa le aparam si sa le proclamam de fiecare data cînd spunem si altora despre Domnul.

Primul dintre aceste adevaruri este mentionat clar în versetul biblic de astazi, care ne spune ca Domnul Isus este singura cale spre Dumnezeu. De aceea în orice împrejurare a vietii trebuie sa afirmam cu tarie ca Isus Hristos este Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, singurul nume dat oamenilor prin care putem fi mîntuiti.

Cel de-al doilea adevar este: “moartea Domnului Isus aduce ispasire pentru pacatele întregii lumi!” În zilele noastre auzim deseori vorbindu-se despre Domnul Isus, dar care este prezentat numai ca un mare învatator, un lider influent sau ca un mare reformator. Atunci însa cînd începem sa vorbim despre faptul ca Domnul Isus a murit pe cruce pentru pacatele noastre, oamenii din zilele noastre nu mai suporta acest adevar.

Aceasta jertfa este de neconceput pentru mîndria, aroganta si egoul culturii noastre.

Cel de-al treilea adevar este ca Dumnezeu este suveran asupra fiintei umane. El ne-a ales prin Hristos pe fiecare dintre noi pentru mîntuire. Desi acesta este un adevar mai greu de înteles, Sfînta Scriptura ne arata ca: “Binecuvîntat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, care ne-a binecuvîntat cu tot felul de binecuvîntări duhovnicești, în locurile cerești, în Hristos. În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinți și fără prihană înaintea Lui, după ce, în dragostea Lui, ne-a rînduit mai dinainte să fim înfiați prin Isus Hristos, după buna plăcere a voii Sale”¦” Ef.1:3-5

Acum daca cineva te-ar întreba cum pot sa stiu ca Dumnezeu m-a ales si pe mine, raspundeti-i simplu: “roaga-te lui Dumnezeu si accepta-L pe Hristos în viata ta si vei descoperi raspunsul pe care îl cauti prin experienta pe care o vei trai.”

Cunoscînd aceste adevaruri fundamentale ale vietii crestine, ma rog ca în aceasta zi Dumnezeu sa te ajute sa-ti faci timp ca sa împartasesti aceasta veste buna unei persoane care înca nu-L cunoaste pe Domnul.

FA-TI TIMP CA SA ÎMPARTASESTI EVANGHELIA CU CINEVA CARE ÎNCA NU-L CUNOASTE PE DOMNUL!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.