10 Octombrie – TREI REGULI PENTRU VIATĂ

0
31

-“Căci Domnul dă înțelepciune” (Proverbe 2:6) –

Pentru a reuși în viață, trebuie să faci următoarele trei lucruri:

1) Hotărăște ce este important.
Se spune că o familie s-a mutat la țară pentru a scăpa de oraș. S-au hotărât să crească vite, așa că au cumpărat o fermă. Într-o zi, i-a vizitat un prieten și i-a întrebat ce nume i-au pus fermei. Tatăl a spus: “Am vrut să-i pun numele Văcuța, dar mama a vrut să-i pună numele Bujoara. Unuia dintre fiii noștri i-a plăcut Joiana, dar fiica noastră a preferat Boiana. Așa că am făcut un compromis și i-am pus numele Ferma: Văcuța Bujoara, Joiana și Boiana”. Prietenul a întrebat: “Vitele voastre cum sunt?” Tatăl a spus: “Nu avem. Nu au supraviețuit numelui”. Hotărăște-te ce este important pentru tine!

2) Stabilește-ți prioritățile în funcție de timp. Prea mulți dintre noi suntem ca proprietarul magazinului care era atât de preocupat să păstreze curățenia, încât a uitat să deschidă ușa de la intrare. Motivul pentru care intri într-o afacere este să-i servești pe clienți și să obții profit, nu să fii distras de lucruri secundare. Fundamentează-ți deciziile vieții pe priorități. Iar dacă ai nevoie de ajutor să-ți dai seama care sunt acestea, întreabă-L pe Dumnezeu: “Căci Domnul dă înțelepciune; din gura Lui iese cunoștință și pricepere”.

3) Învață să te motivezi. în majoritatea cazurilor, nimeni nu te va ajuta. Când l-a lovit tragedia, citim: “David s-a îmbărbătat, sprijinmdu-se pe Domnul” (1 Samuel 30:6). Și tu trebuie să înveți cum să faci lucrul acesta, luda scrie: “zidiți-vă sufletește pe credința voastră preasfântă, rugați-vă prin Duhul Sfânt” (luda v. 20). Pentru a reuși în viață, trebuie să înveți să te încurajezi, să te rogi și să te întărești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.