10 Noiembrie -CONTROL SPIRITUAL (4)

0
37

“Isus le-a cunoscut gândurile (Luca 11:17)

Pentru ca acest control spiritual să fie eficient, trebuie să-ți analizezi următoarele trei domenii:

1) Iertarea. “Îngăduiți-vă unii pe alții, și, dacă unul are pricină să se plângă de altul, iertați-vă unul pe altul. Cum v-a iertat Hristos, așa iertați-vă și voi. Dar mai presus de toate acestea, îmbrăcați-vă cu dragostea, care este legătura desăvârșirii. Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre” (Coloseni 3:13-15). Ești grabnic în a-i ierta pe cei ce te-au rănit? Încerci tu să rezolvi conflictele cât mai curând posibil? Nutrești resentimente?

2) Câștigarea sufletelor. “Duceți-vă și faceți ucenici din toate neamurile “¦ Și învățați-i să păzească tot ce v-am poruncit” (Matei 28:19-20). Te preocupă sufletele pierdute? Profiți de orice ocazie pentru a-ți împărtăși credința? Viața ta arată ceea ce mărturisești cu buzele?

3) Rugăciunea. “Căutați pe Domnul și sprijinul Lui, căutați necurmat Fața Lui!” (1 Cronici 16:11). Ai o viață de rugăciune constantă? Te rogi cu credință pentru nevoile altora? Ai învățat să te rogi cu credință, bazându-te pe Cuvântul lui Dumnezeu și crezând că El va face lucruri mari? Vezi rezultatele vieții tale de rugăciune?

Viața ta de rugăciune te-a condus spre o intimitate mai profundă cu Domnul? Dacă ești serios în privința schimbării tale profunde, a creșterii în umblarea ta spirituală și a dezvoltării unui caracter ca al lui Hristos, petrece timp cu Domnul astăzi și spune: “Cercetează-mă, Dumnezeule, și cunoaște-mi inima! Încearcă-mă, și cunoaște-mi gândurile “¦ du-mă pe calea veșniciei!” (Psalmul 139:23-24).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.