10 Ianuarie

0
39

” Voi sunteti lumina lumii . O cetate asezata pe un munte, nu poate sa ramîna ascunsa.” Matei 5:14

Cu cîtiva ani de zile în urma, revista Newsweek, a prezentat o istorisire interesanta: savantii rusi, au anuntat un proiect prin care încercau sa construiasca si sa lanseze în spatiu un satelit care sa reflecte lumina solara în zona de noapte polara. Acest satelit ce avea un diametru al oglinzilor de aproape 20 de metri, trebuia sa circule pe o orbita terestra avînd o luminozitate de aproape 10 ori mai mare ca a lunii. Acestuisatelit i-a fost stabilita orbita în asa fel încît în traiectoria sa, sa lumineze cele mai importante orase din zona arctica.

În acest fel se dorea sa fie ajutati elevii ca sa poata citi fara alte surse de iluminat, iar în viitor sa se poata crea o constelatie de astfel de sateliti reflector.

Ce ideie grozava pentru a alunga întunericul! Numai ca aceasta n-a fost numai ideea savantilor rusi ! Dumnezeu a folosit acelasi plan chiar de la începutul creatiei. În mijlocul întunericului Dumnezeu a spus: “Sa fie lumina !”; si a fost lumina. Dumnezeu a vazut ca lumina era buna; si Dumnezeu a despartit lumina de întuneric. Dumnezeu a numit lumina zi, iar întunericul l-a numit noapte . Astfel a fost o seara, si apoi a fost o dimineata: aceasta a fost ziua întîi.”

Dumnezeu a zis: “sa fie niste luminatori în întinderea cerului, ca sa desparta ziua de noapte; ei sa fie niste semne cari sa arate vremile, zilele si anii; si sa slujeasca de luminatori în întinderea cerului, ca sa lumineze pamîntul. ” Si asa a fost. Dumnezeu a facut cei doi mari luminatori, si anume: luminatorul cel mai mare ca sa stapîneasca ziua, si luminatorul cel mai mic ca sa stapîneasca noaptea; a facut si stelele.

Dumnezeu i-a asezat în întinderea cerului, ca sa lumineze pamîntul , sa stapîneasca ziua si noaptea si sa desparta lumina de întuneric. Dumnezeu a vazut ca lucrul acesta era bun.” Geneza 1:3-5 :14-18

Daca în domenilul lumii fizice Dumnezeu are luminatorii pe care i-a asezat pe cer, în lumea spirituala Dumnezeu vrea sa te foloseasca pe tine. Esti gata sa raspîndesti lumina adevarului?

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; în întunericul moral si spiritual al acestei lumi, ajuta-ma sa pot raspîndi lumina dragostei Tale. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.