10 Decembrie -CÂND STII CE TE-A CHEMAT DUMNEZEU SĂ FACI

0
76
“Cine ești?” (loan 1:22)

Când a fost întrebat “cine ești?”, loan Botezătorul a răspuns: “Sunt glasul celui ce strigă în pustie: “Neteziți calea Domnului” (v. 23). După ce l-au ascultat pe loan o vreme, ucenicii lui l-au părăsit pentru a-l urma pe Hristos. Și lucrul acesta nu l-a deranjat pe loan pentru că el știa ce a fost chemat să facă. Tu știi? Perioada în care “încerci lucrurile” nu va dura mult. La un moment dat, trebuie să descoperi ce te-a chemat Dumnezeu să faci și să te dăruiești în întregime acelui lucru. Aparent, Pavel nu era un vorbitor înzestrat. “Eu însumi, când am venit în mijlocul vostru, am fost slab, fricos și plin de cutremur. Și învățătura și propovăduirea mea nu stăteau în vorbirile înduplecătoare ale înțelepciunii” (1 Corinteni 2:3-4).

Dar ceea ce i-a lipsit lui Pavel ca vorbitor a fost compensat ca scriitor. El a scris cuvântul inspirat care i-a ajutat pe alții să predice! în scrierile lui, Pavel era însuflețit de-o putere așa de mare încât chiar și când a fost aruncat în închisoare el nu a cerut un avocat sau o masă copioasă din cauză că era sătul de mâncarea din închisoare.

Nu, el a dorit hârtie ca să poată scrie în continuare. De fapt, Pavel a scris până la sfârșitul vieții sale. Și pentru că a făcut lucrul acesta, și astăzi mai sunt schimbate vieți. Ce moștenire! Și toate astea pentru că un om și-a descoperit chemarea și i s-a dedicat. Așa că întrebarea este: ți-ai descoperit chemarea și i te-ai dedicat? George Bernard Shaw a scris:

“Viața pentru mine nu este o lumânare ce se consumă repede. Ci un fel de torță splendidă pe care am șansa s-o țin în mână o clipă și vreau s-o fac să lumineze cât mai tare înainte de a o preda generațiilor viitoare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.