1 OCTOMBRIE CUM SĂ-țI REVII DUPĂ O PIERDERE

0
46


“Vărsați-vă inimile înaintea Lui” (Psalmul 62:8)

Iată cinci modalități prin care îți poți reveni după o pierdere:

1) Prelucrează-ți durerea. Emoțiile precum teama, mânia, îngrijorarea, deprimarea, resentimen­tul, neajutorarea și durerea sunt normale. Nu ajută la nimic să le înăbuși sau să negi existența lor.

Dumnezeu ne-a creat să simțim; El nu se așteaptă să fim bucuroși când suferim. “Ferice de cei ce plâng căci ei vor fi mângâiați” (Matei 5:4). Fii sincer cu Dumnezeu. “Vărsați-vă inimile înaintea Lui” (Psalmul 62:8) și El te va mângâia.

2) Acceptă ajutorul. Este o greșeală să te izolezi în urma unei tragedii. Cu toții avem nevoie de încurajare și de sprijinul altora. Suntem chemați să ne purtăm poverile unii altora. “Purtați-vă sarcinile unii altora, și veți împlini astfel Legea lui Hristos” (Galateni 6:2).

3) Reacționează- pozitiv. Când alegi amărăciunea, te rănești singur și închizi ușa în fața fericirii pentru că nu poți fi trist și fericit in același timp. În timpul câtorva incendii recente din California, au existat victime care au spus: “Am pierdut totul și suntem triști, dar vom lucra împreună ca o familie pentru a reclădi totul”. Alții au spus: “Viața mea s-a terminat! Nu pot merge mai departe “¦ n-o să-mi mai revenin niciodată”. Poți alege să crezi că ești singur sau că Dumnezeu este cu tine și să-ți revii.

4) Fii conștient că bucuria ta vine de la Dumnezeu. Nu există nici o legătură între împrejurări și bucurie. Bucuria vine din interior; ea se bazează pe ceea ce crezi, nu pe ceea ce vezi sau simți.

5) Concentrează-te asupra lucrurilor care ți-au mai rămas, nu asupra acelor pe care le-ai pier­dut. Fă o listă cu lucrurile bune din viața ta și mulțumește-i lui Dumnezeu pentru ce ai încă. Este imposibil să fii mulțumitor și deznădăjduit în același timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.