1 iulie ““ CE ATITUDINE Al FATĂ DE COPILUL TĂU?

0
50


-“Când era încă departe, tatăl său i-a văzut, și i s-a făcut milă de el”
(Luca 15:20)-

Chuck Colson scrie: “Când am fost la Palatul Buckingham “¦ prințul Philip m-a întrebat: “Ce putem face cu criminalitatea aici în Anglia?” Eu am răspuns: “Trimite-ți mai mulți copii la școala duminicală”. Ei au crezut că glumesc. Dar am arătat un studiu al sociologului Christy Davies, care a descoperit că în prima parte a anilor 1800, societatea britanică a fost marcată de un nivel crescut de crimă și violență, care a scăzut semnificativ la sfârșitul anilor 1800 și începutul anilor 1900. Ce a schimbat caracterul național al unui întreg popor? În acea perioadă, frecventarea școlii duminicale a crescut simțitor până în 1888, când 75% din copiii din Anglia au fost înrolați. De atunci frecvența a început să scadă, fapt care a dus la creșterea criminalității și a dezordinii. Dacă umplem sălile de scoală duminicală, putem schimba inimi și putem reface societatea”.

Înseamnă că copiii noștri nu se vor mai abate niciodată de pe cale? Nu, dar înseamnă că vor înțelege ce au învățat, își vor aminti bucuria de a fi în “casa Tatălui” și se vor întoarce, deoarece ei știu că vor fi primiți. Vom observa că în pragul casei tatălui fiului risipitor, nu se găsește nici o taxă pentru neglijență parentală. El a fost un model extraordinar. Și-a susținut copiii financiar și emoțional, i-a îndrumat fără să-i oblige să se conformeze, i-a lăsat să cadă ““ dar le-a oferit un loc de întoarcere.

Ce cade în sarcina noastră ca părinți? Atitudinea noastră față de ei! Poate copilul tău este departe, dar el trebuie să știe că îți pasă, că îl iubești și că te rogi pentru el și că îl vei primi din nou acasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.