09 Martie

0
37

” Dar Acela , care a fost facut “pentru putina vreme mai pe jos decît îngerii” , adica pe Isus, îl vedem “încununat cu slava si cu cinste “; din pricina mortii , pe care a suferit-o; pentruca, prin harul lui Dumnezeu, El sa guste moartea pentru toti.” Evrei 2:10

Un lider al unei biserici , a mers în India s-o viziteze pe Maica Teresa. Atunci cînd a întîlnit-o, acesta a întrebat-o care-i este motivatia ce o determina sa -i slujeasca pe cei mai murdari si necajiti oameni, ce-si traiesc ultimile momente ale vietii ?

Maica Teresa i-a raspuns , ca Cel ce a ajutat-o sa fie plina de mila si sa-i slujeasca cu multa dragoste si daruire pe cei muribunzi , este Domnul Isus ! Neîntelegînd ceea ce Maica Teresa a vrut sa-i spuna, acel lider a întrebat-o : ” Cum stii ca Domnul Isus este Cel ce îti da putere sa porti de grija acestor saraci ? “Vino cu mine si-ti voi arata, a raspuns Maica Teresa !”

Raspunzînd acelei invitatii, liderul a trebuit sa-o urmeze pe acea femeie uscativa într-o capela unde zaceau o multime de oameni muribunzi, asezati direct pe podea. Maica Teresa l-a condus pe acel lider lînga un om în vîrsta care tocmai a fost adus de pe strada. Acesta era murdar, iar mirosul hainelor lui era sufocant. Cînd l-a vazut, Maica Teresa a îngenunchiat în fata lui, l-a ridicat pe batrîn pe brate si i-a soptit :
” Dragul meu prieten , te iubesc din toata inima !”

Dupa aceia s-a întors spre musafirul sau spunîndu-i : “As vrea sa faci cunostinta cu Domnul Isus !” Pentru ca liderul bisericii nu pricepea ceea ce Maica Teresa a vrut sa-i spuna, aceasta i-a adus aminte ca însasi Mîntuitorul a spus : “oridecîteori ati facut aceste lucruri unuia dintre acesti foarte neînsemnati frati ai Mei, Mie mi le-ati facut !”

Prin acea experienta, liderul acelei biserici si-a schimbat atitudinea fata de cei aflati în durere ,pentru ca a început sa-i vada cu alti ochi . Uitîndu-se la ei, el vedea acum pe Domnul Isus !

Rug. Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa-i vad pe cei din jurul meu cu ochii Tai ; si-n fiecare dintre ei ajuta-ma sa-l vad pe Fiul Tau ! Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.