09 Ianuarie

0
41

” Iosia a îndepartat toate urîciunile din tarile copiilor lui Israel, si a facut ca toti cei ce se aflau în Israel sa slujeasca Domnului, Dumnezeului lor. În tot timpul vietii lui, nu s-au abatut de la Domnul Dumnezeul parintilor lor ” 2 Cron 34:33

Un om dintr-o zona rurala din Arizona, a mers sa vada un ceremonial special al indienilor. A facut o calatorie lunga prin desertul Arizonian , pîna a ajuns în acea rezervatie a indienilor. Dupa ce a condus multa vreme în siguratate , ultimii 80 de km i-a parcurs pe un drum neamenajat.

Dupa ce a urmarit ceremonialul, seara tîrziu cînd s-a întors la masina sa , a observat ca o roata avea pana. Ca sa fie si mai rau, a constatat ca nu avea nici roata de rezerva! În timp ce cauta o solutie, si-a adus aminte ca înainte cu vre-o 10 km de-a ajunge în rezervatie , a observat o vulcanizare. Hotarît sa repare roata , a mers pe jos aproape 2 ore pîna la acel atelier , purtînd cu el roata ce trebuia vulcanizata. Ajuns în fata vulcanizarii, a vazut proprietarul sezînd jos într-un fotoliu comod , consumînd bere.

Îngrijorat de situatie, soferul ghinionist a întrebat : ” Nu va suparati domnule “; dumneavoastra puteti vulcaniza roata aceasta care a avut pana ? Da ! a raspuns proprietarul .

Atunci cît ma costa sa vulcanizez aceasta roata ? Ce diferenta este daca îti voi spune pretul , a raspuns proprietarul ? În aceasta zona , nu mai este nici o alta vulcanizare !

În situatia lui, soferul nu mai avea nici o alta alternativa . Oricît de mare ar fi fost pretul, trebuia sa îl plateasca .

De multe ori nici noi nu avem o alta alternativa ! Sunt uneori decizii dictate de cursul vietii cum ar fi : a merge la scoala, la liceu, a alege o profesie sau a întemeia o familie. Indiferent de contextul în care sunt luate aceste decizii , chiar si atunci cînd se pare ca nu este o alta alternativa, trebuie sa fim siguri atunci cînd hotarîm : urmam voia lui Dumnezeu , sau planurile noastre !

Rug. Doamne Dumnezeule ; Ajutama ca todeuna sa iau decizii bune; urmînd doar voia Ta . Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.