09 Septembrie-EXISTĂ “MIZERIE” ÎN VIAȚA TA?

0
42


“Să dăm la o parte orice piedică, și păcatul care ne înfășoară așa de lesne”
(Evrei 12:1)

Imaginează-ți că se lucrează la un vapor mare pe un doc uscat. Sub linia de plutire se află toate “mizeriile” pe care acesta le-a strâns în timpul călătoriilor sale. Nimeni nu le vede, dar un căpitan experimentat le poate simți, întrucât vasului său îi lipsește “energia” pe care o avea odinioară.

Prin urmare, companiile se plâng că durează prea mult timp să le livreze clienților marfa, iar proprietarii vasului sunt nemulțumiți căci le este afectat profitul pe piața concurenței. Efortul necesar pentru a îndepărta “mizeriile” înseamnă rupere de oase și cere timp, dar nu există o altă cale. În cele din urmă, după luni întregi de muncă asiduă, docul uscat este inundat de apă, porțile se deschid și marele vas se îndreaptă spre larg, reîntorcându-se la profitul de dinainte.

Scriindu-le credincioșilor din Corint, Pavel spune: “Pe voi înșivă încercați-vă dacă sunteți în credință. Pe voi înșivă cercați-vă” (2 Corinteni 13:5). Să fim cinstiți; e mai ușor să-ți cercetezi aproapele decât să te cercetezi pe tine însuți sau să vorbești de ceea ce ai realizat cândva decât despre ceea ce realizezi acum.

Te lași pe tânjală? Îți pierzi elanul spiritual? Te găsești pe coloana cu profituri sau pe cea cu pierderi? Vei găsi răspunsul sub linia de plutire, acolo unde numai Dumnezeu și cu tine puteți vedea. Neglijența, spiritul critic, compromisul, bârfa, conformarea cu lumea și răceala inimii -acestea sunt “mizeriile” care se adună și care te fac s-o lași mai moale (Efeseni 4:25-31).

Acestea sunt păcatele subtile cu care trebuie să te confrunți pentru a fi ceea ce te-a chemat Dumnezeu să fii și să te bucuri de binecuvântările pe care le-a pregătit pentru tine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.